Yahoo Fantasy Hockey – Vinkit onnistuneeseen draftiin

Yahoo Fantasy Hockey: Vihjeet onnistuneesee draftiin
Kuva: Andy Devlin/Getty Images
Haluatko menestyä tulevalla NHL-Fantasy kaudella? Tutustu kattavaan oppaaseemme, ja lue parhaat tärpit onnistuneeseen draftiin!

Yksi parhaista keinoista saada lisäjännitystä NHL:n seuraamiseen on liittyä koko kauden kestävään Fantasy-liigaan. NHL:ään pohjautuvissa Fantasy-liigoissa pääset draftaamaan joukkueen NHL:n oikeista pelaajista ja mittaamaan NHL-tietämyksesi ystäviesi kanssa!

Useat palveluntarjoajat, kuten ESPN ja Yahoo, tarjoavat ilmaisia NHL-Fantasyliigoja. Tässä oppaassa keskitymme kuitenkin erityisesti Yahoon Fantasyyn, sillä se on mielestämme paras alusta Fantasy-Hockeyn pelaamiseen. Vaikka painopisteemme on Yahoon alustalla, suurin osa tämän oppaan vihjeistä ovat sovellettavissa myös muilla alustoilla, joten vinkkejä on joka lähtöön!

Jos olet uusi NHL:n Fantasy-maailmassa, tai harkitset uuden liigan perustamista ystäviesi kanssa, suosittelemme tutustumaan myös Yahoo Fantasy alusta -oppaaseemme. Siinä käymme läpi Yahoo Fantasy -alustan perusteet, mukaan lukien liigan asetukset ja säädöt. Voit lukea kyseisen oppaan tästä.

NHL Fantasy pähkinänkuoressa: ota selville liigan säännöt, ja varaa pelaajat sen mukaan.

Vinkit ennen draftia

Nopeat tipsit ja muut huomionarvoiset asiat ennen draftia:

 1. Pisteytysjärjestelmä: Liigan pisteytys määrittää, mikä tekee pelaajasta arvokkaan. Tarkista pisteytysjärjestelmä aina ensimmäisenä.
 2. Pisteytystyyppi: Onko liiga kategorioihin perustuva, vai lasketaanko pisteet yhteen, kuten Hockey GM:ssä ja Liigapörssissä? Jos pisteet lasketaan yhteen, ei ole väliä mistä kategoriasta pelaaja kerää pisteitä.
 3. Huomioi miten pisteet lasketaan: Lasketaanko mukaan vain tehopisteet, vai onko mukana myös monia muita kategorioita, kuten taklaukset, blokit, jäähyt ja aloitukset?
  • Mikä on pisteiden painotus? Onko painopiste tehopisteissä ja niihin liittyvissä tilastoissa, esim. YV-maalit, voittomaalit jne.
  • Miten maalivahdit pisteytetään? Jos liigassa on paljon maalivahdin kategorioita, maalivahdit ovat yksilönä arvokkaampia kenttäpelaajiin verrattuna: (2 maalivahtia vs 10 kenttäpelaajaa).
  • Maalivahtien pelimäärät: Onko liigassa asetettu minimipelimäärä, kuinka monta peliä maalivahtien pitää pelata peliviikon aikana? Jos liigasi on suuri (16-20 valmentajaa) ja maalivahtien pitää pelata vähintään 3 peliä viikossa, parhaat maalivahdit lähtevät draftin ensimmäisillä kierroksilla.
 4. Onko kyseessä Keeper-liiga? Jos pelaat Keeper-liigassa, jossa osa varatuista pelaajista jatkaa seuraavalle kaudelle, suosi nuoria ja kehittyviä pelaajia.
 5. Miten pelipaikat on määritelty: Määritelläänkö joukkueessa tietty määrä jokaista pelipaikkaa (RW, LW, C, D) vai jaetaanko ne vain hyökkääjiin ja puolustajiin? Esimerkiksi laadukkaita RW-paikan pelaajia on kaikista vähiten.
 6. Mikä on liigan jäsenmäärä? Liigan koko määrittää usein, minkä laatuisia pelaajia on jäljellä draftin viimeisillä kierroksilla. (huomioi ylempää laadukkaat maalivahdit ja RW-pelaajat).

Miten pisteasetukset vaikuttavat varattaviin pelaajiin

Jos liigassasi huomioidaan monipuolisesti eri tilastoja, on tärkeää valita pelaajia, jotka tuottavat pisteitä useissa kategorioissa. Tässä esimerkkinä kaksi NHL:n tähtipelaajaa ja heidän tilastot kaudelta 2022-23.

PelaajaPOSGPGAPTS+/-PIMPPPSGWGHITBLKFO
J.T. MillerC, RW81325082-76030223320051487/399
Artemi PanarinLW8229639243636204426116/13

Vaikka tehopisteiden perusteella pelaajat saattavat vaikuttaa samanarvoisilta, pelaajien erilaiset pelityylit näkyvät selkeästi tehopisteiden ulkopuolisissa kategorioissa:

J.T. Miller VAN – C,RW (Todella monipuolinen pelaaja)

 • Tekee paljon tehopisteitä (32 + 50)
 • Pelaa paljon ylivoimaa
 • Pelaa myös alivoimaa -> kerää alivoimapisteitä ja blokkeja (51 blokkia)
 • Taklaa paljon (HIT 200)
 • Keskushyökkääjä -> ottaa paljon aloituksia
 • Jäähyaltis: Ottaa tasaisesti jäähyjä (60 min.)
 • Pelipaikat: C ja RW, mikä tekee Milleristä joustavan peluutuksen suhteen.

Artemi Panarin NYR – LW (Ei erityisen monipuolinen pelaaja)

 • Tekee paljon tehopisteitä (22 + 74)
 • Pelaa paljon ylivoimaa
 • Pelaa laidalla, joten ei lainkaan aloituksia
 • Ei taklaa eikä blokkaa useasti (HIT 22, BLK 14)
 • Ottaa vähän jäähyjä (18 min.)
 • Pelaa vain yhtä pelipaikkaa (LW)

Jos pelkät tehopisteet lasketaan mukaan, näiden kahden pelaajan arvo on paljon lähempänä toisiaan, ja mitä enemmän kategorioita on mukana, nousee J.T. Millerin arvo Artemi Panariin verrattuna.

Jäähyjen pisteytys on myös tärkeä huomioida: Vaikka yllä olevassa esimerkissä jäähyt tuovat positiivisia pisteitä, liigasi saattaa määritellä ne miinuspisteinä.

Draftiin valmistautuminen

Ennen varsinaista draftia on tärkeää tutustua pelaajien tilastoihin, seurata heidän viime kausien suorituksia, ja ottaa huomioon pelaajien mahdolliset loukkaantumiset. Lisäksi on hyvä miettiä etukäteen varaus-strategiaa: minkä tyyppisiä pelaajia haluat, ja missä järjestyksessä aiot heitä varata.

Mock-up draft

Mock-up draft on erinomainen tapa harjoitella ja saada tuntumaa tulevaan draftiin. Se antaa mahdollisuuden kokeilla erilaisia strategioita ja nähdä, miten muut osallistujat saattavat toimia draftin aikana.

Suosittelemme tekemään niin monta mock-up draftia kuin mahdollista. Tämä auttaa sinua ymmärtämään draft-prosessin paremmin, jotta et menetä arvokkaita valintoja aikarajoituksen vuoksi varsinaisessa draftissa.

Lisävinkki: Varmista, että mock-up draftissa on sama pelaajamäärä kuin omassa liigassasi. Vaikka säännöt ja pisteytykset saattavat vaihdella, saat silti hyvän käsityksen siitä, missä vaiheessa draftia mitkäkin pelaajat, ja minkä pelipaikan pelaajia varaillaan.

Vihjeet draft -varaustilaisuuteen

Nopeat vihjeet draftiin:

 • Pelipaikkojen saatavuus: Laadukkaita oikeita laitahyökkääjiä (RW) on saatavilla vähiten, kun taas laadukkaita keskushyökkääjiä on eniten. Suunnittele varauksesi tämän mukaan.
 • Monipuolisuus: Pelaajat, jotka voivat pelata kahdessa (LW/RW), tai jopa kolmessa eri pelipaikassa (C/LW/RW), ovat erittäin arvokkaita, koska ne antavat joustavuutta kokoonpanoosi.
 • Kenttäkaverit: Kahden saman kentän pelaajan omistaminen voi tehdä peliviikostasi helpomman kun he onnistuvat, mutta voit olla pinteessä viikoilla, kun heillä on vähän pelejä, tai pelaavat huonosti.
 • Maalivahdin valinta: Jos haluat panostaa maalivahtiin, valitse maalivahti joukkueesta jossa se on selkeä joukkueen ykkösmaalivahti (Shesterkin, Vasilevskiy, Saros, Oettinger, Hellebuyck)
 • Maalivahdin varauksen ajoitus: Älä varaa maalivahtia liian aikaisin, ellei hän ole ehdottomasti liigan parhaimmistoa. Kenttäpelaajat ovat yleensä arvokkaampia varhaisilla kierroksissa.
 • Joukkueen suorituskyky: Valitse pelaajia joukkueista, jotka todennäköisesti menestyvät tulevalla kaudella.
 • Nuoret lupaukset: Älä unohda nuoria pelaajia, jotka saattavat räjähtää tällä kaudella. Nuoret pelaajat saattavat olla arvokkaita löytöjä myöhäisillä kierroksilla.

Ensimmäinen kierros: Tähtipelaaja on taattu

Riippumatta siitä, millä numerolla varaat ensimmäisellä kierroksella, saat varmasti yhden NHL:n huippupelaajista joukkueeseesi. Ensimmäisen kierroksen varaus kannattaakin tehdä pääasiassa ennusteiden perusteella. Vasta myöhemmillä kierroksilla kannattaa alkaa soveltaa tarkempaa strategiaa pelaajavalinnoissa.

Varaa pelaajia jotka pelaavat kahta pelipaikkaa

Kahden pelipaikan spesialistit kuten C/RW, ja laiturit LW/RW, ovat Fantasyssa kuumaa tavaraa, koska sinun on helpompi siirrellä näitä pelaajia pelaavaan kokoonpanoon. Pelaajan tuplapelipaikka korostuu tähtipelaajilla, sillä voit peluuttaa heitä useammissa otteluissa.

Tarvitset vähintään muutaman tuplapelipaikan omaavan pelaajan, jotta voit maksimoida pelaajiesi pelimäärät.

Päätä, milloin haluat varata maalivahdit

NHL:ssä joukkueiden maalivahtipelin strategiat vaihtelevat. Toisilla joukkueilla on selkeä ykkösmaalivahti, joka pelaa suurimman osan peleistä, kun taas toisilla on kaksi tasavertaista maalivahtia, joiden peliaika jakautuu tasaisemmin.

Maalivahtien varausstrategia 10-14 jäsenen liigassa:

 • Jos haluat varata huippuluokan maalivahdin, joka on vielä joukkueen selkeä ykkösmaalivahti, ole valmis varaamaan hänet jo ensimmäisten neljän kierroksen aikana.
 • Jos et halua käyttää ensimmäisten kierrosten varauksia maalivahtiin, mutta haluat silti kärkipään maalivahdin, suunnittele varauksesi kierroksille 4-7.

Muista, että erityisesti suuremmissa liigoissa maalivahtien varaaminen liian myöhään on riskialtista. Myöhäinen varaus voi johtaa siihen, että varattavissa ovat enää joukkueiden kakkosmaalivahdit. Tällöin voi olla haastavaa saavuttaa maalivahdeille asetettu viikoittainen minimipelimäärä (esim. 3 peliä viikossa). Usein liigan säännöt määräävät, että tämän minimimäärän alittaminen johtaa automaattiseen tappioon kaikissa maalivahtikategorioissa.

Ota huomioon pelaajan ikä ja loukkaantumisriski

Pelaajia tutkiessa viime kauden tilastot ovat hyvä lähtökohta, mutta ne eivät kerro koko tarinaa. Tulevan kauden ennusteet perustuvat pelaajan edelliseen kauteen, ja jos pelaaja alkaa olemaan jo uransa ehtoopuolella, saattaa hänen suorituksensa alkaa hiipua jättäen tulevan kauden pisteet alle odotusten.

Toisaalta nuoret ja lupaavat pelaajat voivat räjäyttää potin ja tehdä todellisen läpimurtonsa juuri tulevalla kaudella. Heillä on myös usein pienempi riski loukkaantua, sillä kun ikää karttuu, myös pelaajan loukkaantumisriski kasvaa.

Varaa pelaajat hyvistä joukkueista

Huonoissakin joukkueissa on erinomaisia pelaajia, mutta jos olet varauksen keskikierroksella kahden pelaajan välillä, joilla on samanlaiset ennustetut tilastot, valitse näistä paremman joukkueen pelaaja.

Mutta mitä väliä jos pelaajilla on samanlaiset ennustukset? Tässä kohtaa tulee kyseeseen pelaajan tasaisuus. Saman verran Fantasypisteitä saavuttavat pelaajat kerryttävät yleensä pisteitä eri tahtiin: Menestyvän joukkueen pelaajat keräävät usein tasaisemmin pisteitä, sillä vaikka he eivät itse ole joka pelissä tehopisteillä, he saavat usein hyviä plus-miinus -pisteitä ja laukovat tasaisesti.

Valitsemalla huonomman joukkueen pelaajan otat suuremman riskin. Jos joukkue pelaa alle odotusten, pelaajan piste-ennusteet eivät välttämättä toteudu. Esimerkiksi, jos pelaaja itse pelaisi hyvin mutta linjakaverit eivät, se voi tarkoittaa vähemmän laadukkaita syöttöjä ja huonoa viimeistelyä. Lisäksi joukkueen huono menestys voi johtaa useampiin jäähyihin, mikä tarkoittaa enemmän alivoimaa ja vähemmän ylivoimamahdollisuuksia.

Tarkasta joukkueiden pelimäärät Playoff-viikoilla

NHL-Fantasyn runkosarja määrittää playoff-paikkojen jaon, joten sillä on tietysti merkityksensä, mutta pudotuspeleissä jokainen viikko on ratkaiseva, ja yksi heikko viikko johtaa välittömään putoamiseen. On siis olennaista tuntea joukkueiden pelimäärät playoff-viikoilla jo draftia suunnitellessa.

Voit tarkastella Yahoon playoff-viikkojen pelipäiviä kätevästi meidän Yahoo Fantasy Hockey -työkalumme avulla. Työkalusta näet, mitkä joukkueet pelaavat eniten playoff-viikoilla, ja olet paremmin valmistautunut tuleviin kuoleman otteluihin!

Yahoo Fantasy Hockey Playoffs

Huom. Playoff-viikkojen otteluiden määrä korostuu erityisesti ensimmäisten varaustesi kohdalla. Ensimmäiset varaukset tulevat todennäköisesti olemaan joukkueesi parhaita pistemiehiä, joita et tule vaihtamaan pois kauden aikana. Myöhäisemmillä varauskierroksilla playoff-viikkojen pelimäärät eivät ole yhtä kriittisiä, sillä kauden aikana voit löytää waiver-listalta parempia pelaajia, jotka saatat vaihtaa joukkueeseesi ennen pudotuspelejä.


Toivottavasti nämä vinkit auttavat sinua rakentamaan voittavan joukkueen tulevalla NHL-Fantasy-kaudella. Onnea draftiin ja tee taitavia valintoja!

Jaa vihjeet myös kaverille!

ScarabetVedonlyöntibonus100% bonus 100€ astiNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS
VivatBet logoVedonlyöntibonus150% bonus 200€ astiNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS
Nords Casino logoVedonlyöntibonus100% bonus 100€ astiNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS
maxxwin logoVedonlyöntibonus100% bonus 150€ astiNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS

Novibet logoVedonlyöntibonus100% bonus 100€ astiNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS
Betinia logoVedonlyöntibonus100% bonus 200€ astiNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS
Light casino logoVedonlyöntibonus100% bonus 200€ astiNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS