Leijonapörssi: pelivinkit ja avainstrategiat

Leijonapörssi vinkit
Mitä Leijonapörssissä tulee huomioida verrattuna Liigapörssiin ja Hockey GM:ään? Oppaassamme käymme läpi Leijonapörssin avainstrategiat, jotka auttavat sinua menestymään MM-kisojen valmentajapelissä.

Kaikki Leijonapörssi-valmentajat varmasti tuntevat joko Liigapörssin tai Hockey GM:n, ja Leijonapörssi noudattaa näiden valmentajapelien tuttua kaavaa: Sinun tehtäväsi on koota kuuden pelaajan joukkue 2 miljoonan euron budjetilla, johon kuuluu yksi maalivahti, kaksi puolustajaa ja kolme hyökkääjää.

Vaikka perusasetelma on identtinen seurajoukkueiden vastaavien valmentajapelien kanssa, jääkiekon MM-kisat tarjoavat pelillisesti aivan omanlaisensa haasteet, jonka lisäksi Leijonapörssissä tulee ottaa muutama muu asia huomioon joukkuetta rakentaessa.

Pelipäivien maksimoinnin lisäksi, Leijonapörssissä olennaista on tarkastella myös joukkueiden vastustajien helppoutta, jotka näet helposti Leijonapörssi pelipäiväkalenteristamme.

Mutta mitä muuta meidän kannattaa ottaa huomioon? Käymme seuraavaksi läpi Leijonapörssin erityispiirteisiin, jotka auttavat sinua kokoamaan oman dream teamisi lätkän arvokisoihin.

Kävimme edellisessä oppaassamme läpi Liigapörssin erot Hockey GM:n välillä, ja aloitamme myös tämän oppaan samasta näkökulmasta.

Pelaajahinnat

Pelaajahintojen nousut ja laskut noudattavat tismalleen samaa kaavaa kuin Liigapörssissä ja Hockey GM:ssä.

  • +/- 1000 euroa /pelaajan tekemä piste, max. +/-50 000 per ottelu.
  • Pelaajan hinta ei voi laskea alle 150 000 euron.
Ostoja [kpl/vrk]Hinnannousu [EUR]
10-591 500
60-993 000
100-1994 500
200-3495 000
350-4997 500
500-10 000
Myyntejä [kpl/vrk]Hinnanlasku [EUR]
10-591 500
60-993 000
100-1994 500
200-3495 000
350-4997 500
500-10 000

Piste-erot

Leijonapörssin pistelasku noudattaa hyvin samaa kaavaa kuin Liigapörssi ja Hockey GM, mutta pieniä piste-eroja löytyy.

Kenttäpelaajien piste-erot

Leijonapörssissä kenttäpelaajat jäävät palkitsematta seuraavista pistekategorioista:

  • Blokkaukset ja aloitusvoitot
  • Liigapörssin erikoispisteet: tasoitusmaali, kovin laukaus, eniten luistellut pelaaja ja nopein luistelija.
  • Hockey GM:n erikoispisteet: 5 minuutin jäähy ja 5 minuutin tappelujäähy.
Maalit ja syötöt
  • Maalien ja syöttöjen pisteytys on muuten sama kaikissa kolmessa pelissä, mutta Leijonapörssissä hyökkääjien maaleista saa 6 pistettä, kun taas muissa peleissä 7 pistettä.
Jäähyt
  • Jäähyjen osalta keskeinen ero on se, että Leijonapörssissä kahden minuutin jäähyistä saa kaksi pistettä, kun taas Liigapörssissä ja Hockey GM:ssä vain yhden pisteen.
  • Isompien rangaistusten osalta, kuten kymmenen minuutin jäähyjen (-5 pistettä) ja pelirangaistusten (-8 pistettä), pisteet ovat samat kaikissa kolmessa pelissä.
IS tähtipisteet
  • Leijonapörssissä ei ole käytössä IS tähtipisteitä, joten kolmen parhaan pelaajan lisäpisteiden sijaan lätkän arvokisoissa palkitaan pelkästään ottelun paras pelaaja 3:lla lisäpisteellä.

Maalivahtien piste-erot

Maalivahtien ainoa ero pisteytyksissä on voitosta saatava 3 pistettä, kun taas Liigapörssissä ja Hockey GM:ssä maalivahdit saavat voitosta 4 pistettä. Maalivahtien torjuntojen ja päästettyjen maalien pisteet noudattavat muuten samaa kaavaa.

Vaikuttavatko piste-erot pelaajavalintoihin?

Eivät oikeastaan. Piste-erot eivät ole niin merkittäviä, että niiden mukaan täytyisi liikaa erotella pelaajavalintoja.

Piste-erojen merkittävimmät eroavaisuudet ovat yksi lisäpiste kakkosen jäähyistä, ja hyökkääjän maalista saama 6 pistettä verrattuna 7 pisteeseen.

Mitkä pistekategoriat korostuvat Leijonapörssissä

Koska pisteytys on miltei samankaltaista näissä kolmessa pelissä, erot pelitapahtumissa saavat paljon suuremman merkityksen, kuin itse piste-erot. Tasoerot lätkän MM-kisoissa ovat huimat, joten tietyt pistekategoriat korostuvat Leijonapörssissä.

1. Nollapelin merkitys

Nollapelin merkitys korostuu Leijonapörssissä, sillä nollapelit ovat paljon todennäköisempiä jääkiekon MM-kisoissa, kuin Liigassa ja NHL:ssä. Pidä tämä siis mielessä maalivahtia valittaessa.

Huom: ole kuitenkin varovainen, sillä jos kärkijoukkue tavanomaisesti päästää yhden maalin pelin aikana, tulevat maalivahdin pisteet jäämään todella vähiin, kun pisteitä torjuntapisteitä ei paljoa heru.

Vaikka vastassa olisi yleisesti heikko joukkue, monelta maalta kuitenkin löytyy kilpailukykyinen ykköskenttä, joka kykenee tekemään sen yhden maalin pelin aikana, tehden kärkimaan kalliista maalivahdista huonon pelivalinnan.

Kärkimaiden maalivahdeilla ei myöskään ole mahdollisuutta ryöstää pankkia pisteiden suhteen, verrattuna keskiluokan maihin. Keskiluokan maat kuten esim. Latvia ja Slovakia ovat kykeneväisiä nollapeliin, mutta eivät muuten dominoi pelitilanteita, joten maalivahti ottaa kunnolla laukauksia vastaan ja täten kerää myös enemmän torjuntapisteitä.

Näissä peleissä tarjoutuukin mahdollisuus kuroa etumatkaa umpeen ja saavuttaa kimppojen kärkivalmentajat, kun takaa-asemasta olemme valmiita ottamaan suurempia riskejä.

2. Maalivahdin päästetyt maalit

Vaikka heikompien joukkueiden maalivahtien hinnat voivat vaikuttaa houkuttelevilta, suosittelemme käyttämään varovaisuutta niitä valittaessa.

Näitä maalivahteja ei edes kannata omistaa joukkueessa, jos vastassa on kärkijoukkue kuten Kanada, Ruotsi, USA tai Suomi, jotka helposti nakuttavat 6-9 maalia maalivahdin selän taakse.

Tiesitkö tätä? -kuvake

Vain kuuden maalin päästäminen vaatii maalivahdilta vähintään 30 torjuntaa, jotta maalivahti ei jäisi miinuspisteille!

Mitä muuta Leijonapörssissä kannattaa ottaa huomioon?

Kuten yllä kävimme läpi, kärkimaiden joukkueet rökittävät usein heikoimpia maita jopa kaksinumeroisilla lukemilla, joten on sanomattakin selvää, että maaleista ja syötöistä saatavat pisteet kasvattavat piste-eroja kimppojen sisällä.

Tämä ei kuitenkaan aina tarkoita sitä, että sinun täytyisi aina omistaa kärkijoukkueiden koko ykkösnyrkki, kun maa kohtaa heikomman joukkueen. Kärkimaat tekevät usein maaleja laajalla akselilla, neloskenttä mukaan lukien. Koska pelitahti on kova, valmentajat haluavat peluuttaa hyökkäyskenttiään tasaisesti, ja tietyissä tilanteissa peluutus voi mennä jopa toisinpäin.

Kun peli on jo selvillä, valmentajat haluavat antaa kärkipelaajillensa enemmän lepoaikaa ja voivat huoletta antaa enemmän aikaa kolmos- ja neloskentälleen, joka taasen mahdollistaa tilaisuuden tehdä hyviä halvempia löytöjä kärkimaiden alemmista kentistä.

Pelipäivien merkitys – pitääkö pelipäivät maksimoida?

Pelipäivien maksimointi on tärkeää myös Leijonapörssissä, mutta se ei ole yhtä kriittistä kuin Liigapörssissä ja Hockey GM:ssä.

Syynä tähän ovat joukkueiden suuremmat tasoerot ja pudotuspelijoukkueiden helppo arvattavuus, jotka vähentävät tarvetta keskittyä pelkästään pelipäiviin. Voimme usein olettaa suosikkijoukkueiden, kuten Kanadan, etenevän kisoissa pitkälle, mikä helpottaa pelaajavalintoja jo ennen turnauksen alkua.

Vastustajan tasolla voi olla suurempi merkitys kuin pelien määrällä

Strategiset pelaajavaihdot lohkovaiheen aikana ovat kriittisiä pisteiden kerryttämisessä. Arvokisoissa tasoerot ovat kuitenkin huomattavasti suurempia kuin kansallisissa liigoissa, joten vastustajan tasolla voi olla suurempi merkitys kuin pelkällä ottelumäärällä.

Vaikka pelipäivien maksimoiminen on tärkeää, on kriittistä huomioida myös vastustajien vaikeusaste, tai pikemminkin helppous. Esimerkiksi ottelu, jossa Kanada kohtaa Puolan tai Itävallan, voi tuottaa huomattavasti enemmän pisteitä, kuin useampi peli tasavahvojen joukkueiden välillä.

Leijonapörssi vihjeet ja parhaat pelaajavalinnat

Käy lukemassa myös Leijonapörssi pelivihjeemme, jossa keskitymme parhaisiin pelaajavalintoihin tämän vuoden jääkiekon MM-kisoissa.

Jaa vihjeet myös kaverille!

Rise of BetsVedonlyöntibonus100% bonus 100€ astiNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS
ScarabetVedonlyöntibonus100% bonus 100€ astiNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS
VivatBet logoVedonlyöntibonus20€ riskitön vetoNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS
maxxwin logoVedonlyöntibonus100% bonus 150€ astiNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS

Novibet logoVedonlyöntibonus100% bonus 100€ astiNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS
Betinia logoVedonlyöntibonus100% bonus 200€ astiNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS
Light casino logoVedonlyöntibonus100% bonus 200€ astiNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS