Yahoo Fantasy Hockey (2023-24): Aliarvostetut pelaajat jokaiselta kierrokselta

Yahoo NHL Fantasy: Aliarvostetut pelaajat
Kuva: Michael Martin/Getty Images

Kun NHL-fantasiajoukkueiden draftaus alkaa, kaikki tietävät että Connor McDavid on ykkösvalinta. Mutta mitä muita helmiä draftista voi löytää? ADP, eli Average Draft Position kertoo, millä kierroksella pelaaja on keskimäärin varattu eri liigoissa.

Vaikka eri liigojen pisteytykset saattavat vaihdella, ADP on silti hyvä mittari pelaajan arvostuksesta. Tässä artikkelissa käymme läpi seuraavien standardiasetusten ja pelaajien ADP:n perusteella aliarvostetut pelaajat jokaiselta kierrokselta.

  • Liigan koko: 12 joukkuetta
  • Rosteri: 2 C, 2 LW, 2 RW, 4 D, 2 G ja 3 vaihtopelaajaa
  • Kenttäpelaajat: Maalit, syötöt, YV-pisteet, laukaukset ja plus-minus-tilasto
  • Maalivahdit: Voitot, päästettyjen maalien keskiarvo, torjuntaprosentti ja nollapelit

1. kierros: Auston Matthews (TOR – C) (ADP: 6)

Ensimmäinen varauskierros on kaikista yksiselitteisen, ja sinun pitäisi lähtökohtaisesti varata pelaajat ADP:n mukaan (jos pelaat standardiasetuksilla). Mutta mikäli et ole heti ensimmäisellä vuorolla varaamassa, ei syytä huoleen, sillä todennäköisesti Auston Matthews on vielä varattavissa.

Matthews varattiin edellisellä kaudella (2021-22) noin kolmen ADP:lla, ja on nyt pudonnut monien varauslistalla. Matthews teki viime kaudella kuitenkin 40 maalia ja antoi 45 syöttöä, mutta loukkaantumiset hidastivat hänen tahtiaan. Jos Matthews pysyy terveenä, hän voi uusia kauden 2020-21 NHL:n maalikuninkuutensa ja päätyä koko Fantasyn parhaaksi poiminnaksi.

2. kierros: Alex Ovechkin (WSH – LW) (ADP: 18)

Vaikka Ovechkin on jo 38-vuotias, hän ei näytä hidastumisen merkkejä. Venäläinen paukuttaa edelleen +40 maalin kausia ja hänen jääaikansa on pysynyt yli 20 minuutissa per peli. Vasta sitten kun Ovechkinin jääaika alkaa tippumaan, on aika tiputtaa hänen arvostusta.

3. kierros: Timo Meier (NJD – RW) (ADP: 36)

Laadukas oikea laitahyökkääjä on hyvä lukita draftin alkukierroksilla, sillä laadukkaita RW-position pelaajia on NHL:ssä kaikista vähiten.

Timo Meier ei varsinaisesti tuonut San Josessa tykitettyjä pisteitä suoraan New Jerseyyn, mutta uskomme että 26-vuotias sveitsiläinen aloittaa uuden kauden vahvasti, kun hänellä on jo puolittainen kausi takana punaisten paholaisten kanssa.

4. kierros: Roman Josi (NSH – D) (ADP: 45)

Jo neloskierrokselta voidaan tehdä varsinaisia löytöjä Roman Josin muodossa. Erittäin hyökkäyspitoinen puolustaja on yksi Nashvillen ylivoiman kulmakivistä. Sveitsiläinen on aina puolustajien jääajan ja vedot maalia kohti -tilastojen kärjen joukossa, mikä tekee hänen pistetuotannosta erittäin johdonmukaista. Jos vain Josi pysyy koko kauden terveenä, hän voi olla yksi kauden parhaista puolustajista.

5. kierros: Aleksander Barkov (FLA – C) (ADP: 54)

Aleksander Barkov on kiistatta yksi NHL:n parhaista keskushyökkääjistä. Vaikka loukkaantumiset ovat vaivanneet Barkovin tekemistä kaksi edellistä kautta, on hän silti tehoillut kolmella viimeisellä kaudella yli piste per peli keskiarvolla. Jos olet aikaisemmilla varauksilla keskittynyt muihin pelipaikkoihin, Barkov on erinomainen valinta joukkueesi ykkössentteriksi.

6. kierros: Miro Heiskanen (DAL – D) (ADP: 64)

Miro Heiskanen teki viime kaudella henkilökohtaisen ennätyksensä 73 pisteellä 79 ottelussa. Heiskasen valitseminen kuudennella kierroksella on siis hyvä valinta. Miro on NHL:n huipputason puolustaja, joka pelaa suuria minuutteja Dallas Starsissa, joka vahvistui entisestään offseasonilla. Heiskanen on jäällä lähes puolet pelistä ja on keskeinen osa joukkueensa maalintekoa. Valitsemalla hänet ja Roman Josin puolustajiksi, saat kaksi erittäin vahvaa pistenikkaria.

7. kierros: Johnny Gaudreau (CBJ – LW) (ADP: 80)

Columbuksen viime kausi ei mennyt aivan putkeen, ja tämä kausi on alkanut vähintään yhtä sekavasti. Uusi päävalmentaja Mike Babcock erosi vain kolme päivää ennen harjoitusleirin alkua. Huolimatta vaikeasta viime kaudesta, Gaudreau teki silti 74 pistettä 80 ottelussa.

Columbus on vahvistanut puolustustaan offseasonilla, joten Gaudreaun heikko plusmiinus-tilasto paranee varmasti. Jos tämän kesän kolmannen varausvuoron pelaaja Adam Fantilli jatkaa vahvoja harjoitusotteluiden otteitaan, se voi auttaa Gaudreaun paluuta huipulle.

8. kierros: Tristan Jarry (PIT – G) (ADP: 93)

Tristan Jarry on osoittanut kykynsä kiekkojen torjumisessa useilla edellisillä kausilla ja on Pittsburgh Penguinsin luottomaalivahti. Vaikka Jarry on kokenut hetkittäisiä notkahduksia otteissaan, hän on tunnettu siitä, ettei hänellä ole pitkiä heikkoja jaksoja.

Penguins lähtee tulevaan kauteen vanhentuneella kokoonpanolla, joka pyrkii vielä kerran tavoittelemaan Stanley Cupia. Joukkueen keski-ikä nousi entisestään, kun he hankkivat 33-vuotiaan Erik Karlssonin, joka voitti viimeisimmän Norris Trophy -palkinnon. Vaikka joukkueen runko koostuu ikääntyneistä pelaajista, he ovat kaikki kokeneita ja taitavia pelimiehiä. Ottaen huomioon, että ollaan jo kahdeksannella varausvuorolla, Jarryn valitseminen tässä vaiheessa on järkevä liike.

9. kierros: Jonathan Marchessault (VGK – RW) (ADP: 106)

Marchessault oli vahva viime kaudella ja paransi vain otteitaan pudotuspeleissä, voittaen Conn Smythe -palkinnon. Koko kauden aikana Marchessault teki yhteensä 41 maalia ja antoi 41 syöttöä, keräten 82 tehopistettä 98 ottelussa. Tämä on erittäin vahva suoritus pelaajalta, jonka varaat joukkueesi toiseksi oikeaksi laitahyökkääjäksi.

10. kierros: Noah Dobson (NYI – D) (ADP: 109)

Dobson on noussut Islandersin puolustuksen kärkinimeksi ja tuottaa johdonmukaisesti pisteitä. Dobson johtaa joukkueensa puolustuksen pistetehtailuja ja ottaen huomioon hänen roolinsa ja kykynsä, Dobson on erinomainen valinta 10. kierroksella.

11. kierros: Jacob Markstrom (CGY – G) (ADP: 128)

Vaikka Calgaryn lupaava tulokas Dustin Wolf tekee tuloaan, pitäisi Markstromin silti pitää paikkansa Calgaryn ykkösmaalivahtina kaudella 2023-24. Markstrom on ollut vahva Calgaryssa, vaikka viime kausi olisi voinut mennä paremminkin. Calgaryn joukkue on edelleen täynnä lahjakkuuksia, ja vedonlyöntitoimistot näkevät heidät yhtenä läntisen konferenssin kärkijoukkueista.

12. kierros: Shea Theodore (VGK – D) (ADP: 142)

Theodore oli loistava kauden 2022-2023 pudotuspeleissä, ja hänellä on potentiaalia jatkaa tulevalla kaudella siitä mihin hän jäi. Vaikka loukkaantumiset rajoittivat hänen peliaikaansa viime kaudella, osoitti hän olevansa uhka myös hyökkäyspäässä. Nelospakiksi Theodore on oiva valinta.

13. kierros: Adin Hill (VGK – G) (ADP: 149)

Adin Hill on vajonnut erittäin alas Yahoon Fantasyssa, mikä tekee hänestä kolmannellatoista kierroksella erittäin perustellun valinnan. Logan Thompson voi toki varastaa Hilliltä ykkösmaalivahdin paikan, mutta mikäli Adin Hill jatkaa viime kauden otteitaan, on hän varsinainen ryöstö näin myöhäisessä vaiheessa draftia.

14. kierros: Patrik Laine (CBJ – LW) (ADP: 154)

Koko draftin paras löytö, jos Patrik on saatavilla vielä neljännellätoista kierroksella. Loukkaantumiset ovat vaivanneet myös Laineen tekemistä, mutta entinen Tapparan mies tehoili viime kaudella silti melkein piste per peli pelitahdilla (22+30 55 pelissä).

Aivan kuten Johnny Gaudreaun valinnassa, uskomme että nämä tärkeät Columbuksen palaset tuottavat hyvää arvoa tulevalla Fantasy kaudella.

15. kierros: Troy Terry (ANA – RW) (ADP: 164)

Terry ei toistanut 37 maalin kauttaan kaudelta 2022-23, mutta hänestä on kasvanut jo nuorella iällä Anaheimin ykköshyökkääjä. Terry on luotettava valinta näin myöhäisellä varausnumerolla, ja taitava Anaheimin pelaaja tuo penkiltä pistepotentiaalia joukkueeseesi.

Jaa vihjeet myös kaverille!

Rise of BetsVedonlyöntibonus100% bonus 100€ astiNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS
ScarabetVedonlyöntibonus100% bonus 100€ astiNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS
VivatBet logoVedonlyöntibonus20€ riskitön vetoNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS
maxxwin logoVedonlyöntibonus100% bonus 150€ astiNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS

Novibet logoVedonlyöntibonus100% bonus 100€ astiNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS
Betinia logoVedonlyöntibonus100% bonus 200€ astiNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS
Light casino logoVedonlyöntibonus100% bonus 200€ astiNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS