Leijonapörssi vihjeet: Parhaat pelaajat ja hyviä poimintoja

Leijonapörssi vihjeet: parhaat pelaajat 2024

Jääkiekon MM-kisojen 2024 lohkovaihe on edennyt puoleenväliin, joten meillä on jo hieman dataa käytössämme, mitä voimme hyödyntää arvioidaksemme joukkueiden suoritustasoa ja parhaita pelaajavalintoja.

Ilman sen tarkemmin ottamatta huomioon joukkueiden jäljellä olevia pelipäiviä, vastustajien tasoja ja joukkueiden mahdollisuuksia jatkopeleihin, käydään läpi joukkueiden parhaita pelaajia ja hyviä poimintoja, joita voit targetoida yksittäisissä peleissä.

Valitse joukkueiden ykköspakkeja

Kiekkoa viivalle ja ukkoa maalille. Näin on monen joukkueen pelistrategia edennyt turnauksessa tähän mennessä ja varsin tuloksekkaasti.

Kiekolliset pakit ovat olleet erittäin kuumaa tavaraa tänä vuonna Leijonapörssissä, keräten runsaasti syöttöpisteitä ohjauksista ja ylivoimapelin pyörittämisestä

🇫🇮 Suomi

Suomi on jatkanut itselleen hyvin tuttua pelitapaa: Tiivistä joukkuepelaamista ja vahvaa maalivahtityöskentelyä. Avausottelu oli odotetun tiukka, jonka jälkeen Suomi hoiti suvereenisti Iso-Britannian ja Norjan pois päiväjärjestyksestä.

Lauantaina on luvassa tosikoitos, kun vastaan astuu turnauksen ennakkosuosikki Kanada.

Suomen parhaat pelaajat

Kapanen Oliver, hyökkääjä (410 000€)
On tietysti helppo kehua Kapasta Suomen yhdeksi parhaimmista pelaajista, kun Kalpan kasvatti on iskenyt turnauksessa jo viisi maalia.

Kun lisäämme näiden MM-maalien lisäksi Kapasen Liigan pudotuspeleissä (13 peliä) tekemät tehot 7+7, kertovat ne meille tarkemmin, kuinka uskomatonta kevättä Kapanen oikeasti pelaa. Onko Kapasesta uutta pitkäaikaista MM-sankaria luvassa, kun Mikael Granlund (447 000€) alkaa ikääntyä?

Kaski Oliwer, puolustaja (405 000€)
Aivan loistavia toimituksia maalille, joista sitten Puljujärvet ja Kapaset ohjailevat kiekkoja maalin perukoille. Suomen ehdottomasti paras puolustaja tähän mennessä jatkaa siitä, mihin miehen HV-71:sen pudotuspelikevään otteet jäivät.

Harkita näitä Suomen joukkueesta

Kun ykköskentän miehet ovat olleet liian kalliita pisteisiin nähden, kannattaa Suomen joukkueesta harkita Kasken ja Kapasen lisäksi kakkoskentän Ahti Oksasta (365 500€) ja kolmoskentän Jere Innalaa (373 500€), jotka ovat peliesityksiltään esiintyneet edukseen.

🇸🇪 Ruotsi

Ruotsi on ollut odotetun vahva ja noussut turnauksen ennakkosuosikiksi ja ihan perustellusti. Ruotsi on ainoa jäljellä oleva joukkue, jolla on mahdollisuus täysiin pisteisiin lohkovaiheessa.

Ruotsin parhaat pelaajat

Ruotsin parhaat valinnat tulevat tietysti puolustajakolmikosta Erik Karlsson (503 500€), Victor Hedman (503 500€) ja Rasmus Dahlin (471 500€), mutta vaikeuksia aiheuttaa se, kun meidän pitäisi arvata kuka näistä herroista tehoilee tänään, kun kaikkiin ei ole varaa.

Hedman on laukonut kolmikosta eniten, mutta Karlsson ja Dahlin esiintyivät viime pelissä enemmän edukseen.

Ruotsin hyökkääjistä kannattaa välttää tällä hetkellä hintaansa nähden alisuorittavaa ykkösvitjaa, ja suosia sen sijaan halvempia miehiä kakkoskentästä, kuten esimerkiksi André Burakovskya (428 000€) ja Marcus Johanssonia (421 000€).

🇨🇦 Kanada

Kanada taisi laskea pudotuspelipaikkansa jo varmaksi, kun nukahtivat Itävaltaa vastaan viimeisessä erässä päästäen itävaltalaiset 5 maalin päästä 6-6 tasatilanteeseen!

Kanadasta on vaikea sanoa vielä mitään, kun moni pelaa vielä puolivaloilla. Ehkä Kanada – Suomi pelissä lauantaina 18.5. voisimme saada jo tarkempaa osviittaa Kanadan tämän vuoden todellisesta suorituskyvystä.

Kanadan parhaat pelaajat ja poiminnat

Bedard Connor, hyökkääjä (491 500€)
Ei ole suuri yllätys, että ensimmäisiä miesten MM-kisoja pelaava generation-pelaaja taistelee pistepörssin mestaruudesta yhdessä Sveitsin Roman Josin kanssa.

Kanada on sekoittanut paljon hyökkäyskenttiään kolmen ensimmäisen pelin aikana, Bedardin pelatessa joka pelissä aina eri kentässä, mutta se ei näytä Chicagon miestä haittaavan.

Byram Bowen, puolustaja (419 000€)
Byram Bowen on kaikista selkein valinta Kanadan puolustuksesta, kun mies ottaa vastuun Kanadan ykkösylivoimassa. Myös Damon Severson (392 000€) ja Owen Power (388 500€) ovat saaneet YV-aikaa, joten ylihintaista Colton Paraykoa (421 500€) kannattaa välttää kun häntä ei ylivoimalla nähdä.

🇺🇸 USA

Myös USA:n jengistä on vaikea tehdä vielä lopullisia päätöksiä, kun pohjois-amerikkalaisilla joukkueilla menee kaikista pisimpään viilata ketjut kuntoon, kun joukkueet eivät pelaa harjoitusotteluita miltei lainkaan.

Tässä vaiheessa kuitenkin USA:n pelit helpottuvat toden teolla, kuten Leijonapörssi pelipäiväkalenteristamme voimme myös nähdä.

Jos jenkkien ryhmässä riittää motivaatiota eikä jengi lähde ryyppäämään, löytyy nyt seuraavissa peleissä potentiaalisia pistelinkoja Yhdysvaltojen joukkueesta.

USA:n parhaat pelaajat

  • Nelson Brock, hyökkääjä (437 000€)
  • Boldy Matt, hyökkääjä (425 000€)
  • Caufield Cole, hyökkääjä (423 500€)
  • Hughes Luke, puolustaja (416 000€)

Nämä herrat ovat esiintyneet mielestämme eniten edukseen, vaikka kukaan ei ole vielä tehopisteillä tähän mennessä varsinaisesti mässäillyt.

🇨🇭Sveitsi

Sveitsillä on taas kerran kaikki palaset kohdallaan jopa mestaruuteen asti, mutta miten käy taas pudotuspeleissä? Ei olisi ensimmäinen vuosi, kun Sveitsi näyttää lohkovaiheessa ylivoimaiselta, ja meno sitten muuttuukin pudotuspelien alkaessa.

Sveitsin maalivahtien parannus oli kuitenkin se puuttuva palanen vuoristomaan mestaruushaaveisiin. Sveitsi osaa trap-puolustuksen erittäin hyvin, jonka lisäksi Sveitsistä löytyy koko kisojen paras ykköskenttä ja ykkösylivoima.

Sveitsin parhaat pelaajat

Josi Roman, puolustaja (532 500€)
Tietysti täysin selkä valinta. Nashvillen puolustaja taistelee tosissaan turnauksen pistepörssin voitosta yhdessä Kanadan Connor Bedardin kanssa, joten Josin valinta yksittäisiin peleihin on aina perusteltu, nousi hänen hintansa sitten kuinka korkeaksi tahansa.

Hischier Nico, hyökkääjä (463 000€)
Hischier ja Josi -kaksikolla voi kiriä Sveitsin parhaimpina päivänä vaikka kuinka pitkälle karkuun päässeen kimpan kärjen kiinni!

Harkitse myös

Bertschy Christoph, hyökkääjä (313 500€)
Bertschy on vielä ilman tehopisteitä, mutta omaa nyt erinomaista potentiaalia hintaansa nähden, kun Sveitsin päävalmentaja Fischer nosti Bertschyn ykköskenttään yhdessä supertähtien Nico Hischierin ja Kevin Fialan kanssa.

🇨🇿 Tshekki

Tämän vuoden Tshekkiä voisi neljän ensimmäisen pelin jälkeen hyvinkin kuvailla Suomen kaltaiseksi joukkueeksi. Kaikista suurimpia nimimiehiä ei Tshekin joukkueesta löydy, vaan joukkueen strategia perustuu tiiviiseen viisikkopelaamiseen ja hyvään maalivahtipeliin.

Tshekin parhaat pelaajat

Tshekillä kun on niin tasapaksu joukkue, jolla joka kenttä on kykeneväinen pistetehtailuun ja Tshekkien hinnat ovat vielä aika kalliita, ei joukkueesta löydy mitään yksittäisiä helmiä, mutta paria pelaajaa kannattaa harkita.

Stransky Matej, hyökkääjä (385 000€)
Taitava laituri Tshekin kolmoskentästä on ollut kaikista vaarallisin, ja turnauksen kolme maalia ovat tästä myös osoitus. Stransky saa myös aikaa Tshekin ykkösylivoimasta.

Spacek David, puolustaja (325 500€)
Spacek ei nyt ole ehkä kaikista parhaiten esiintynyt, mutta Tshekin ehkä vähän oudosti rakennetun joukkueen seitsemäs pakki (ja samalla halvin) on häärännyt ainoana Tshekin kiekollisena pakkina ylivoimassa.

🇸🇰 Slovakia

Slovakian erikoistilanteissa on vielä parantamisen varaa sekä alivoiman, että ylivoiman saralla. Slovakian joukkue on kuitenkin esittänyt erittäin viihdyttävää lätkää, tehden eniten maaleja neljän ottelun jälkeen.

Slovakian parhaat pelaajat

Nemec Simon, puolustaja (372 000€)
Nemec on ehdottomasti koko Slovakian joukkueen paras pelaaja. Jakelee loistavia passeja tasakentällisin ja on tämän lisäksi erittäin toimiva palanen Slovakian ykkösylivoimassa. Laatupassien lisäksi Nemec on enemmän kuin kykeneväinen tekemään myös itse maaleja.

Hudacek Libor, hyökkääjä (335 500€)
Hudacek on pelannut kakkosen laidalla ja ylivoimassa kaikista Slovakian hyökkääjistä elinvoimaisin. Nyt kun vielä Tomas Tatar (347 000€) syttyi Puola -pelissä vierellä, tulee luvassa varmasti olemaan enemmän tehopisteitä tarjolle Trinecin miehelle.

🇩🇪 Saksa

Saksan viime vuoden MM-sankarit alkoivat sitten syttymään oikein toden teolla Latviaa vastaan, kun ainoastaan neloskentän Alexander Ehl (283 000€) jäi hyökkääjistä ottelussa ilman tehopisteitä!

Saksa taistelee vielä pudotuspelipaikasta ja omaa siihen myös hyvän sauman erinomaisen esityksen jälkeen Latvia -ottelussa. Tämän lisäksi Saksalla on kolme helppoa ottelua jäljellä lohkovaiheessa (Kazakstan, Puola ja Ranska).

Saksan parhaat pelaajat

Peterka John-Jason, hyökkääjä (370 500€)
Todella hyvä hinta viime pelissä heränneeltä Buffalon tähdeltä. Saksan joukkueen nimekkäin pelaaja tulee varmasti iskemään vielä useamman maalin Saksan viimeisissä lohkopeleissä.

Pföderl Leo, hyökkääjä (355 000€)
Leon tasaisesti iskemät tehot 3+3 voivat puhua puolestaan.

Tiffels Frederik hyökkääjä, (312 000€)
Viime vuoden yksi MM-sankareista ei ole vielä tehoilla mässäillyt, mutta omaa potentiaalia taas tehosteluun MM-karkeloissa.

Stachowiak Wojciech, hyökkääjä (285 000€)
Wojciech ei nyt muuten mikään laatuäijä ole, mutta varteenotettava vaihtoehto tähän hintaan, jos vain hän pysyy ykköskentässä yhdessä JJ Peterkan kanssa.

🇱🇻 Latvia

Niin mitäköhän sanoa Latviasta? Joukkueella on kova taistelutahto, mutta mikä riivaa Latvian maalivahtivalmennusta?

Latvian valmennus on antanut molemmille maalivahdeille kaksi peliä, mutta molemmat maalivahdit laitettiin sitten pelaamaan back-to-back ottelut.

Fiksumpi valmentaja olisi vähän hajauttanut maalivahtien pelit. Ehkä myös tästä osin osasyy Saksaa vastaan otettu rökäletappio, ilman mitään pois ottamatta hienosti pelanneelta Saksalta.

Latvian parhaat pelaajat

Daugavins Kaspars, hyökkääjä (386 500€)
Mister Latvia on ollut Latvian pelaajista pirtein ja ratkoi Latvian kaksi ensimmäistä peliä jatkoajalla. Daugavins on kerännyt ihan hyvän määrän Leijonapörssi-pisteitä tähän mennessä (51), mutta meno loppuu tähän. Mies on aivan liian kallis, ja pieni loukkaantuminen Saksa -ottelussa luo epävarmuutta miestä kohtaan.

Janis Jaksilla (312 500€) Latvian puolustuksesta löytyy pientä potentiaalia, mutta Janis on ollut iso pettymys tähän mennessä.

En ottaisi Latviasta enää ketään turnauksessa. Latvian vastustajat kovenevat tästä eteenpäin, eikä latvian maalivahteihinkaan voi enää luottaa.

🇰🇿 Kazakstan

Kazakstan on pelannut joukkueena erinomaisesti, mutta kukaan ei näytä olevan kykeneväinen ratkaisuihin? Kazakstan pelaa fiksusti ymmärtäen, että joukkueen pitää tukeutua tiiviiseen pelaamiseen, mutta se ei kuitenkaan riitä, jos kukaan ei ole tekemässä maaleja. Kazakstanista ei kannata ottaa ketään, kun kukaan ei osaa tehdä maaleja.

🇵🇱 Puola

Puolalla oli kyllä niin surkean näköistä ylivoimaa Slovakiaa vastaan, että kummastuttaa miten puolalaiset kykenivät tekemään 4 maalia Latviaa vastaan. Puolalaisia ei kannata harkita, vaan päinvastoin harkitse Puolaa kohtaavia maalivahteja.

Jaa vihjeet myös kaverille!

VivatBet logoVedonlyöntibonus150% bonus 200€ astiNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS
21red logoVedonlyöntibonus100% bonus 100€ astiNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS
Nords Casino logoVedonlyöntibonus100% bonus 100€ astiNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS
maxxwin logoVedonlyöntibonus100% bonus 150€ astiNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS

Novibet logoVedonlyöntibonus100% bonus 100€ astiNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS
Betinia logoVedonlyöntibonus100% bonus 200€ astiNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS
Light casino logoVedonlyöntibonus100% bonus 200€ astiNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS
Malina logoVedonlyöntibonus100% bonus 200€ astiNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS