Hockey GM vihjeet: Playoffs 2024

Hockey GM vihjeet: Playoffs 2024

Viimein on sen aika – NHL Playoffs 2024 käynnistyy, joten taistelu jääkiekon himoituimmasta pystistä käynnistyy toden teolla, ja samalla Hockey GM:ssä valmistaudutaan pudotuspelijakson haasteisiin.

Olemme päivittäneet pelaajalistat ja pudotuspelien otteluohjelman Hockey GM:n pelipäiväkalenteriin, joten on aika lähteä puimaan ottelupareja ja pudotuspelijakson parhaita pelaajavalintoja.

Hockey GM:n pudotuspelijakson strategiat eroavat Liigapörssin pudotuspelijaksosta huomattavasti, kun kotiedun omaavat joukkueet pelaavat kaksi kotipeliä putkeen, joten näiden joukkueiden pelaajiin kannattaa panostaa jakson alussa.

Lisäksi NHL:ssä on vaikeampi ennustaa jatkoon menevät joukkueet, joten vaihtoja tulee säästää konservatiivisesti joukkueiden pudotessa pois taistelusta. Tärkeintä on kyetä arvioimaan ne otteluparit, jotka jatkuisivat mahdollisimman useaan otteluun, ja pitää joukkueessaan vähintään yksi pelaaja jokaisena pelipäivänä, jotta et menetä kapteenin kertoimen lisäpisteitä.

Lähdemme perkaamaan ottelupareja siltä kantilta, missä pareissa odotamme näkevämme eniten maaleja, missä piilee joukkueiden vahvuudet ja näiden lisäksi jaamme muut mietteemme otteluparien todennäköisestä kulusta.

Vähämaalisimmat otteluparit

Vancouver Canucks vs Nashville Predators

Molemmat joukkueet kykenevät maalihurmutteluihin kun sille päälle sattuvat, mutta pääasiassa tulemme tässä otteluparissa näkemään Juuse Saroksen (345 000€) ja Thatcher Demkon (380 000€) välisen kaksintaistelun, joten odota tiukkoja, vähämaalisia otteluita useasta ottelusta.

Thatcher Demko palasi vancouverilaisten iloksi juuri oikeaan aikaan takaisin kokoonpanoon ja palasikin siihen näytöstyyliin, päästäen vain yhden maalin ja torjuen 40 kertaa Vancouverin toiseksi viimeisimmässä runkosarjaottelussa Calgarya vastaan. Tämä on suuri helpotus kanadalaisjoukkueen Stanley Cup toiveista, sillä Casey DeSmithista (310 000€) ei olisi ollut torjumaan mestaruutta Vancouveriin. Juuse Saros taas ei enempää esittelyjä tarvitse.

Jätämme valinnat pois näiden joukkueiden pelaajista, kun on mahdollista, että näemme hyvinkin niukkamaalisia otteluita.

  • Canucksin ja Nashvillen kauden keskinäisten otteluiden maalimäärä: 6,3 per ottelu.

Carolina Hurricanes vs New York Islanders

Kahden puolustus-painoitteisen joukkueen kohtaamisesta on odotettavissa vähämaalisia, kotivoitto-painoitteisia otteluita. Puolustusvoittoisen pelaamisen lisäksi molempien joukkueiden peräsimessä ovat huippumaalivahdit: Hurricanesin Frederik Andersen (395 000€) ja Islandersin maalivahtipari Varlamov (340 000€) / Sorokin (335 000€).

Vaikka kauden keskinäisissä kohtaamisessa joukkueet tekivät 4 ottelussa yhteensä 30 maalia kahden 5-4 voiton kera, olemme nyt siirtyneet kuitenkin pudotuspeleihin, jolloin puolustuspelaaminen korostuu entisestään.

Tämän lisäksi, näiden kahden aikaisimmissa kohtaamisissa Hurricanesilla oli vielä ongelmia maalivahtitilanteessa, kun Andersen oli loukkaantuneena. Tulemme näkemään muutaman hurlumhei-pelin, mutta odota myös tiukkoja, 4-5 maalisia otteluita.

  • Hurricanesin ja Islandersin kauden keskinäisten otteluiden maalimäärä: 7,5 per ottelu.

Boston Bruins vs Toronto Maple Leafs

Kokoonpanoja katsottaessa olisi typerää vihjata Toronton pelejä vähämaalisiksi, kun niukasti 70 maalin rajasta jäänyt Auston Matthews (535 000€) komentaa Toronton hyökkäystä ja Maple Leafsin puolustuspäässä osataan myös sekoilla. Tämän johdosta Toronton runkosarjapeleissä nähtiin keskimäärin peräti 6,9 maalia per ottelu.

Se mikä voi tästä otteluparista tehdä odotettua vähämaalisemman, on Bostonin taktinen etu Torontoa vastaan, jonka avulla he luovat varmasti kapuloita Toronton rattaisiin.

Jos Boston saa pidettyä jäähyt minimissä ja Toronton ykkösnyrkin kurissa, tulee Toronton pojilla olemaan taas tuskaisen lyhyt pudotuspelikevät. Kaiken lisäksi Bostonin maalivahtikaksikko Ullmark (370 000€) / Swaymania (360 000€) ei niin vain selätetä.

  • Bostinin ja Toronton kauden keskinäisten otteluiden maalimäärä: 5,5 per ottelu.

New York Rangers vs Washington Capitals

Rangers on joukkueista varmin pääsemään jatkoon, kun läntisen konferenssin viimeisen wild-card pelipaikan dramaattisesti pokannut Washington Capitals jätti Detroitin, Flyersin ja Pittsburghin kesälomalle NHL:n huonoimmalla maalierolla (-37), sitten kauden 90-91 Vancouver Canucksin (-72).

Laatukiekon lisäksi kiekkokansa jää tästä otteluparista odottamaan, näemmekö raskaansarjan ottelun Jacob Trouban (335 000€) ja Tom Wilsonin (340 000€) välillä, vai uskaltaako Laviolette antaa jopa Matt Rempelle (220 000€) peliaikaa riskillä suurista jäähyistä?

Jos et jostain syystä luota Rangersin menestykseen, niin Washingtonin jengistä kannattaa ehdottomasti harkita maalivahti Charlie Lindgreniä (325 000€), joka varasti kauden aikana ykkösmaalivahdin paikan Darcy Kuemperilta (300 000€).

Lindgren vain paransi otteitaan kauden lopun lähestyessä ja mikäli Washington jatkoon tästä otteluparista menee, tulee se mitä todennäköisimmin olemaan Lindgrenin ansiota. Samalla budjettia säästyisi, kun yhdysvaltalainen on selkeästi pudotuspelien halvin maalivahti, ja monen joukkueen kakkosmolarit on hinnoiteltu kalliimmaksi kuin hän.

  • Rangersin ja Washingtonin kauden keskinäisten otteluiden maalimäärä: 4,5 per ottelu.

Maalimäärät siltä väliltä

Winnipeg Jets vs Colorado Avalanche

Vezina Trophyn, eli parhaan maalivahtipalkinnon todennäköisesti pokaavan Connor Hellebuyckin, ja Nathan Mackinnon, yhtenä suursuosikkina voittamaan runkosarjan MVP palkinnon, eli Hart Memorial trophyn välinen kohtaaminen – kuinka tässä käy? Seiskapeli ei olisi mikään yllätys, mutta sisimmässämme uskomme, että voimme hyvinkin nähdä myös sweepin Winnipegin toimesta.

Kaikki merkit viittaavat Winnipegin komentoon: Winnipegillä on parempi formi, Winnipeg voitto kaikki kolme keskinäistä kohtaamista, joista viimeisimmän Coloradon vieraissa peräti 0-7. Tuntuukin siltä, että runkosarjassa toiseksi eniten pelanneen maalivahti Alexander Georgievin (365 000€) paukut alkaa olemaan loppu (pelasi peräti 63 ottelua 82:sta.)

Tästä otteluparista voit strategisesti tehdä eroa muihin Hockey GM valmentajiin, kun todennäköisesti Nathan MacKinnonin (525 000€), Cale Makarin (505 000€) ja Mikko Rantasen ( 465 000€) omistusprosentit tulevat olemaan kovat, ja voit repiä muihin eroa valitsemalla Winnipegin vastaavasta halvemmasta kolmikosta: Kyle Connor (380 000€), Mark Scheifele (380 000€) ja Josh Morrisey (435 000€).

  • Winnipegin ja Avalanchen kauden keskinäisten otteluiden maalimäärä: 7 per ottelu.

Dallas Stars vs Vegas Golden Knights

Erittäin mielenkiintoinen ottelupari, josta voittajan uskomme jatkavan aina Stanley Cupin finaaliin asti. Dallas lähtee suosikkina ottelupariin, mutta Las Vegas vei pidemmän korren viime vuoden välierissä otteluvoitoin 4-2.

Kaikki merkit viittaavat Dallasin menestykseen, vaikka Vegas onkin saanut helpotusta loukkaantumishuoliinsa. Odotamme molempien joukkueiden tekevän tasaisesti tehopisteitä jokaisella kentällään, mutta erityisesti Miro Heiskanen (395 000€) voi nousta suureen rooliin tehopisteiden valossa pudotuspelien aikana.

Jos kuitenkin uskot viime kauden mestarin jatkavan mestaruusjunaansa, kannattaa Vegasin leiristä harkita Noah Hanifinia (360 000€), jolle maiseman muutos Calgary Flamesista teki hyvää. Bostonista kotoisin oleva puolustaja sai heti vastuuta Vegasin ylivoimassa, ja vastasi huutoon 5 YV-tehopisteellä 19 peliin.

  • Dallasin ja Vegasin kauden keskinäisten otteluiden maalimäärä: 5 maalia per ottelu.

Suurimaalisimmat otteluparit

Florida Panthers vs Tampa Bay Lightning

Tällä vihjeellä voimme hyvinkin olla väärässä, mikäli Sergei Bobrovsky (375 000€) laittaa viime kauden tapaan uuden vaihteen päälle pudotuspeleissä, jonka lisäksi venäläisen aisapari Anthony Stolarz (345 000€) esitteli loistavia otteita runkosarjan aikana ja varsinkin sen loppupuolella.

Uskomme kuitenkin tästä Floridan derbystä tulevan erityisen kiihkeä, kun kovaa, välillä sikamaisesti pelaava Florida kahvaa sen kuin kerkää Tkachukin (415 000€) ja Bennetin (345 000€) voimalla, kun taas Tampassa osataan myös ärsyttää Nikita Kucherovin (505 000€) ja Tanner Jeannotin (245 000€) tavoin.

Odotamme siis muutamasta pelistä erittäin suurijäähyisiä otteluita, jotka taasen nostavat maaliodottamaa. Tampan riveistä kannattaa erityisesti harkita tällä hetkellä tulikuumaa Steven Stamkosia (425 000€), jonka saa suhteellisen hyvään hintaan.

  • Floridan ja Tampan kauden keskinäisten otteluiden maalimäärä: 8 maalia per ottelu.

Edmonton Oilers vs Los Angeles Kings

Edmonton Oilersin ja Los Angelesin välinen ottelusarja on ainoa uusinta viime vuoden neljännesvälieräpareista. Oilers voitti viime vuoden ottelusarjan voitoin 4-2 ja kun molempien joukkueiden voimasuhteet ovat pysyneet tänä vuonna hyvin samankaltaisena, tulemme todennäköisesti näkemään toiston viime keväältä. Los Angeles ottaa voiton tai pari, mutta Edmonton menee jatkoon tästä sarjasta.

Edmonton Oilersia ei voi Toronton tapaan vihjata vähämaaliseksi, kun joukkue elää maalinteosta. Connor McDavid (540 000€) Leon Draisaitl (480 000€) ja Zach Hyman (430 000€) tulevat tehoilemaan tässä ottelusarjassa, mutta onko muista pelaajista tukemaan Oilersin tähtipelaajia?

Mikäli uskot Kingsin olevan kykeneväinen työntämään kapuloita Oilersin rattaisiin, kannattaa tarkastaa pelaajalistoiltamme erinomaiset hinta per HGMP/O suhteen omaavat pelaajat kuten: Viktor Arvidsson (335 000€), Quinton Byfield (265 000€) ja Trevor Moore (300 000€).

  • Oilersin ja Kingsin kauden keskinäisten otteluiden maalimäärä: 5 maalia per ottelu.

Joukkueemme Hockey GM:n pudotuspelijaksolle

Näistä mietteistä kokosimme Hockey GM joukkueemme, josta muodostui seuraavanlainen:

Hockey GM -joukkue: playoffs 2024
Joukkueemme pudotuspelijaksolle. Hinta tasan 2 000 000€.

Hyökkääjät

Jake Guentzel on aika nobrainer tähän hintaan, kun entisen Penguinsin miehen saa 30 000€ halvemmalla kuin Sebastian Ahon (475 000€).

Guentzel otti heti suuren vastuun siirtyessään Carolinan riveihin paukuttamalla tehot 8 + 17 vain 17 pelissä. Tämän lisäksi kun Carolina pelaa kotietunsa myötä kaksi kotipeliä kolmen ensimmäisen pelipäivän aikana, olemme Guentzelin valintaan kaikista luottavaisin omista valinnoistamme.

Kun uskomme Floridan ja Tampan välisistä kamppailuista tulevan jäähyrikkaan, haluamme ehdottomasti valita YV-aikaa saavan pelaajan. Valintamme osui Evan Rodriguesiin, joka pelaa Floridan kakkosylivoimassa 10 tehdyllä ylivoimapisteellä. Kolmen pelipaikan spesialisti (C/LW/RW) on mainiota laatua rahalle tähän hintaluokkaan.

Toinen saman hintaluokan kakkosylivoima-aikaa saava pelaaja Los Angelesin riveistä. Vuoden 2020 draftissa Kingsin toisena pelaajana varaama Byfield teki tällä kaudella läpimurtokautensa tehoin 20 + 35.

Puolustajat

Carolinan toinen hyökkäys-painoitteinen puolustaja Brady Skjei tekee maaleja, syöttää, taklaa, blokkaa, ottaa kakkosen jäähyjä ja laukoo paljon – joka paikan HGM-pistehöylä siis.

Valitettavasti Brent Burns (395 000€) omistaa paikan Carolinan ykkösylivoimasta, joten joudumme taas tyytymään kakkosylivoimaan. Näin pidämme kuitenkin budjetin kunnossa, kun haluamme jokaisen pelaajamme saavan ylivoimavastuuta.

Niin ikään puolustuksen kakkostykki kakkosylivoimasta, tällä kertaa Islandersin riveistä. Islanders ottaa ainakin yhden voiton Carolinaa vastaan kotivoitto-painoitteisesta sarjasta, ja Mike Rielly samalla täydentää viisikkomme pelaajista, jotka kaikki saavat YV-vastuuta.

Maaliin

Maaliin olisi monta hyvää vaihtoehtoa, kuten Thatcher Demko (380 000€), Connor Hellebuyck (375 000€) ja Juuse Saros (345 000€), mutta valintamme osui Oettingeriin, joka loppukauden otteilla näyttää olevan valmis tuomaan jopa mestaruuden Texasiin!


Onnea kaikille Hockey GM:n pudotuspelijakson haasteisiin! Tämä jakso päättää Hockey GM:n ja Liigapörssin tämän kauden osalta, mutta jääkiekon MM-kisat ovat jo aivan nurkan takana!

Kyhäsimme myös Leijonapörssin avuksi oman pelipäiväkalenterin – muista hyödyntää sitä lätkän arvokisojen aikana!

Jaa vihjeet myös kaverille!

Rise of BetsVedonlyöntibonus100% bonus 100€ astiNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS
ScarabetVedonlyöntibonus100% bonus 100€ astiNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS
VivatBet logoVedonlyöntibonus20€ riskitön vetoNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS
maxxwin logoVedonlyöntibonus100% bonus 150€ astiNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS

Novibet logoVedonlyöntibonus100% bonus 100€ astiNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS
Betinia logoVedonlyöntibonus100% bonus 200€ astiNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS
Light casino logoVedonlyöntibonus100% bonus 200€ astiNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS