Hockey GM vihjeet: Jakso 5 (kausi 23-24)

Hockey GM vihjeet: Jakso 5 (kausi 23-24)

Kevät lähestyy ja samalla lähestymme NHL:n kauden huipennusta. Seuraavaksi meillä on edessämme reilun kuukauden mittainen Hockey GM -pelijakso, jonka aikana joukkueiden pelimäärät heittelevät 19 pelistä (Ottawa) 15 peliin (useampi joukkue).

Olemme viritelleet HGM-pelaajalistat taas päiväjärjestykseen, syynänneet Hockey GM pelipäiväkalenteria, jonka lisäksi seurasimme herkeämättä NHL:n siirtorajalla tapahtuvia kuhinoita. Hockey GM:n viidennen pelijakson kynnyksellä keskiöön nousevat uusimmat pelaajasiirrot, jotka tuovat esiin uusia, huomionarvoisia vaihtoehtoja pelaajien uusissa seuroissa. 

Sen pidemmittä puheitta, siirrytään suoraan Hockey GM vihjeiden pariin ja tarkastellaan viidennen pelijakson parhaita pelaajavalintoja.

Huom. HGM Pelipäiväkalenteri on päivitetty 13.3.24 lisäten neljä pelipäivää jakson loppuun: 15.04, 16.04, 17.04 ja 18.04.

Hyökkääjät

Andrei Svechnikov on päässyt hyvään pelivireeseen Carolinan ykkösvitjassa yhdessä Sebastian Ahon (405 000€) ja Teuvo Teräväisen kanssa (315 000€). Venäläinen on paluunsa jälkeen ollut pisteiden valossa äärimmäisen tasainen, jääden pisteittä vain kerran viimeisen 11 peliin. Tuplaus Carolinasta tästä kolmikosta ei ole ollenkaan hullumpi strategia jakson alkuun, varsinkin kun Teuvon saa suhteellisen halpaan hintaan.

Yksi kysymys kuitenkin askarruttaa; miten Carolinan päävalmentaja Rod Brind’Amour sovittaa Jake Guentzelin tähän yhtälöön? Guentzelin odotetaan olevan pelivalmis seuraavan viikon kuluessa ja ennustamme hänen ottavan paikkansa Carolinan ykkösylivoimasta, mutta nähtäväksi jää, onko Brind’Amour valmis muuttamaan tällä hetkellä erinomaisesti toimivaa ykköskenttäänsä?

Pyrimme aina etsimään hyviä budjettivalintoja, ja entinen Coloradon mies, J.T. Compher nousee esiin mielenkiintoisena vaihtoehtona viidennen jakson starttiin. Detroitin kakkoskentän sentteri pelaa aika volatiilisti HGM-pisteiden suhteen – toisinaan hän kahmii hyvin pisteitä ja toisinaan hän jää täysin ilman, tai jopa miinuksen puolelle, joten Compherin valinta on hyvin risk-reward päätös.

Mutta kun katsomme Detroitin viittä ensimmäistä vastustajaa, jotka ovat Arizona, Buffalo, Pittsburgh, Columbus ja Islanders – voimme odottaa myös Compherilta onnistumisia näissä kohtaamisissa, eikä yhdysvaltalaista ole ainakaan hinnalla pilattu.

Puolustajat

Oletko sinäkin astumassa Pittsburgh Penguins -ansaan? Me astuimme jo. Pingviinien meno ei todellakaan tällä hetkellä vakuuta, mutta kolme peräkkäistä kotipeliä viidennen jakson alussa näyttää paperilla vastustamattomalta. Kaiken lisäksi Penguinsin ensimmäinen vastustaja on San Jose Sharks, ja jos tämä kohtaaminen ei käännä Penguinsin kurssia, niin mikä sitten?

Buffalo Sabresin nuori puolustajalupaus Bowen Byram väläytti taitojaan heti debyyttiottelussaan Nashville Predatorsia vastaan viime torstaiyönä. Byramin ensiesiintyminen Sabresin riveissä oli vakuuttava: hän oli mukana Buffalon molemmissa maaleissa tehden maalin ja antamalla syöttöpisteen, osoittaen että maisemanvaihdos on ehkä herättänyt hänessä uutta peli-iloa.

Näyttää siltä että Buffalossa Byramille on tarjolla huomattavasti suurempaa roolia kuin Coloradossa. Nuori puolustaja on nostettu ykköspakkipariin ja määrätty johtamaan Sabresin ylivoimapelin viivaa yhdessä Rasmus Dahlinin kanssa. Maalin ja syöttöpisteen lisäksi Byram on näyttänyt vaarallisuutensa laukomalla jo seitsemän kertaa ensimmäisissä kahdessa pelissään. Nuoren kanadalaisen aktiiviset laukaisumäärät antavat odottaa, että Byram tulee olemaan myös jatkossa uhka vastustajilleen.

Tiesitkö tätä? -kuvake

Vinkki

Tällä pelijaksolla puolustajat vaikuttavat tarjoavan parempaa vastinetta rahalle hyökkääjiin verrattuna, joten suosittelemme sijoittamaan laadukkaisiin puolustajiin 300 – 400k€ hintahaarukasta.

Maaliin

Saros on hinnoiteltu viitosjaksolle normaalia halvemmaksi, koska Nashville ei pelaa ensimmäiseen kahteen pelipäivään ja pelaa muutenkin jaksolla “vain” 15 kertaa.

Maalivahtien kohdalla joukkueen pelimäärät eivät kuitenkaan merkitse niin paljon kuin itse maalivahdin laadun ja joukkueen maalivahtistrategian mukaan. Saros on pelannut tällä kaudella jo 50 peliä, ja tulee varmasti pelaamaan viitosjaksolla enemmän kuin esimerkiksi Ottawan Joonas Korpisalo (290 000€), joka jakaa maalivahtivastuut Anton Forsbergin (280 000€) kanssa.

Tällä analyysillä voimme todeta, että Saroksen hinta on liian alhainen, ilman että otamme edes huomioon Saroksen tulikuumaa virettä, missä hän yhdessä Filip Forsbergin (465 000€) ja Roman Josin (500 000€) kanssa ovat vastanneet Nashvillen mahdollisuuksista pudotuspelipaikkaan.

Saros on mainio valinta viitosjaksolle, mutta strategiamme mukaan hänet kannattaa napata joukkueeseen vasta juuri ennen Nashville Predatorsin peliä San Jose Sharksia vastaan 19.3.2024.

Hockey GM:n pelipäiväkalenteria tutkiessamme neljä joukkuetta erottuu edukseen ennen Saroksen valintaa: Buffalo, Washington, Seattle ja Calgary.

Nämä joukkueet pelaavat kolme kertaa, kun Nashville on toiminnassa vain kerran, jonka lisäksi mikään näistä joukkueista ei pelaa tämän jakson aikana back-to-back pelejä.

Hockey GM Pelipäivät

Maalivahtiehdotukset ennen Sarosta:

  • Markstrom Jacob (CAL) 365 000€
  • Luukkonen Ukko-Pekka (BUF) 345 000€
  • Lindgren Charlie (WSH) (32 ottelua) 355 000€
  • Kuemper Darcy (WSH) (27 ottelua) 310 000€
  • Grubauer Philipp (SEA) 340 000€
  • Daccord Joey (SEA) 335 000€

Washingtonin ja Seattlen maalivahtiparit jakavat näistä peliaikaa kaikista tasaisemmin, joten suosittelemme joko Markstromia tai Luukkosta, joiden oletamme pelaavan vähintään kahdesti näistä kolmesta pelistä.

Me päädyimme näistä kahdesta Luukkoseen, sillä muut pelaajat asettuivat budjetiltaan mukavasti hänen ympärilleen.

Hockey GM joukkue: Jakso 5 (kausi 23-24)
Joukkueemme viidennen pelijakson alkuun. Hinta tasan 2 000 000€.

Harkitse myös näitä pelaajia jakson aikana:

Hyökkääjät

Timo Meier on vihdoin alkanut löytämään pelivirettään päästyään ykköskenttään ja ykkösylivoimaan Tyler Toffolin (335 000€) tehtyä tilaa siirtyessään Winnipegiin. Meierin pistetehtailut eivät alkukaudesta vakuuta, mutta nyt sveitsiläinen pääsee näyttämään kykynsä Devilsin muiden avainpelaajien rinnalla, ja on tehnyt viimeiseen seitsemään peliin tehot 7+1. Pieni riskivalinta, mutta Meier omaa todella hyvää upside-potentiaalia.

Mittelstadt tarjoaa erittäin mainiota vastinetta rahalle alle 300k€ hintalapullaan. Mittelstadt johti Buffalon sisäistä pistepörssiä ennen siirtoansa Coloradoon, jossa hänet istutettiin heti kakkoskenttään ja kakkosylivoimaan.

Tämän lisäksi kun sairastuvalta palannut kovia pisteitä nikkaroiva Valeri Nichushkin (420 000€) pelaa hänen rinnallaan, voimme olettaa että Mittelstadtin pistetahti säilyy vähintään yhtä vahvana, jolloin hänen hintansa HGM-pisteisiin verrattuna on erinomainen.

Caufieldin laukaisumäärät enteilevät suurempaa määrää maaleja, mitä nuori jenkki saavutti nelosjaksolla (15 peliä joissa 2 maalia ja 10 syöttöä). On hyvin todennäköistä, että Caufield kasvattaa maalimääränsä viitosjaksolla, varsinkin kun joukkuekaveri Nick Suzuki (380 000€) pelaa hänen vierellään tällä hetkellä erittäin mainiosti.

Tage Thompson pelaa välikautta, mutta omaa silti hyvää potentiaalia. Meidän on vain pakko tykätä Thompsonista, kun hänen hintansa halpenee jakso jaksolta, ja on vain ajan kysymys, ennen kuin yhdysvaltalais-kanadalainen alkaa löytämään paremman maalijyvän. Vaikka tämä ei ehkä tapahdu enää tämän kauden aikana, antaa Buffalon suotuisa alku viitosjaksolle Thompsonille siihen parhaan mahdollisen tilaisuuden.

Michael Bunting siirtyi Penguinsin miehistöön vaihtokaupassa, jossa hyökkääjä Jake Guentzel siirtyi Carolina Hurricanesiin. Ennen siirtoaan Bunting keräsi Carolinassa 59 pelissä 36 tehopistettä (13 maalia, 23 syöttöä) ja on lunastanut paikkansa Guentzelin entisessä roolissa Penguinsin ykkösketjussa sekä ykkösylivoimassa, pelaten Sidney Crosbyn rinnalla. Bunting ei ole piste per peli -pistenikkari, mutta näin isossa roolissa pelaaminen yhdistettynä halpaan hintaan tekee hänestä varsin pelikelpoisen valinnan.

Puolustajat

Weegar on ollut yksi parhaimmista HGM-puolustajista tällä kaudella hintaansa nähden, ja kanadalaisen hinta kerättyihin pisteisiin on viitosjaksollakin hyvin edullinen (hinta per HGMP = 618€). Weegarin halpa hinta yhdistettynä Calgary Flamesin kolmeen otteluun jakson neljän ensimmäisen pelipäivän aikana tekee hänestä varsin kelpo valinnan.

Onko Harley haastamassa Miro Heiskasta Dallas Starsin ykköspuolustajan paikasta? Dallasin kova kakkosylivoiman puolustaja on nakuttanut tällä kaudella jo tehot 13 + 21 ja johtaa Dallasin puolustajien plus-minus-tilastoa lukemalla +17.

Maalivahdit

Carolina Hurricanes ajaa Andersenia sisään pudotuspelejä varten Andersenin pitkän poissaolon jälkeen. Tanskalainen joka on ollut pitkään sivussa veritulpan vuoksi, pelasi vain kuusi peliä alkukaudella. Nyt hänen on aika ”käynnistää” kautensa uudelleen.

Jos tanskalaisvahdin kunto kestää, hän tulee ottamaan suuren vastuun Carolinan maalinsuulla. Andersen on joukkueensa kiistaton ykköstorjuja, ja juuri hänen varassaan Carolinan toiveet mestaruudesta lepäävät. Antti Raannan aika joukkueessa on ohi, Pyotr Kochetkov ei ole vakuuttanut, ja Andersen lukeutuu liigan parhaimpiin maalivahteihin – 345 000€ on hänestä erinomainen hinta.

Rohkeille ja riskejä pelkäämättömille strategisteille mainitsemme Jake Allenin, joka siirtyi New Jersey Devilsiin yhdessä Kaapo Kähkösen (300 000€) kanssa. Vitek Vinecek sai lähteä, ja Devils lähtee nyt selvittämään mikäli maalivahti kaksikon vaihtaminen auttaa heitä nousemaan taistelussa wild-card -pudotuspelipaikasta.

Allenin suoritukset Montrealissa – 21 peliä torjuntaprosentilla .892 – saattavat ensi alkuun herättää epäilyksiä ihan syystäkin. Mutta ennen siirtymistään Montrealiin pelasi hän loistavia kausia St. Louis Bluesissa, joista viimeisimmän kauden 19-20 upealla .927 torjuntaprosentilla, mikä antaa viitteitä hänen potentiaalistaan.

Tämän lisäksi Allen näyttäisi olevan väärin hinnoiteltu, ollen vasta Devilsin kolmanneksi kallein maalivahti. Oletamme hänen kuitenkin pelaavan suurimman osan Devilsin kauden viimeisimmistä peleistä.


Onnea kaikille Hockey GM:n viitosjakson haasteisiin ja paras valmentaja voittakoon!

Jaa vihjeet myös kaverille!

VivatBet logoVedonlyöntibonus150% bonus 200€ astiNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS
21red logoVedonlyöntibonus100% bonus 100€ astiNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS
Nords Casino logoVedonlyöntibonus100% bonus 100€ astiNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS
maxxwin logoVedonlyöntibonus100% bonus 150€ astiNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS

Novibet logoVedonlyöntibonus100% bonus 100€ astiNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS
Betinia logoVedonlyöntibonus100% bonus 200€ astiNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS
Light casino logoVedonlyöntibonus100% bonus 200€ astiNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS
Malina logoVedonlyöntibonus100% bonus 200€ astiNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS