Hockey GM vihjeet: Jakso 4 (kausi 2023-24)

Hockey GM vihjeet: Jakso 4 (kausi 23-24)

NHL:n All-Star -pelit tarjoavat pelaajille paljon kaivattua lepotaukoa, ja osa pelaajista pääsee palaamaan sairaslistalta takaisin tositoimiin, juuri ennen NHL:n runkosarjan kahden viimeisen viidenneksen tiivistä taistelua.

Tämän myötä myös Hockey GM:ssä käynnistyy neljäs pelijakso, joten on aika sukeltaa tulevan jakson strategioihin ja parhaisiin pelaajavalintoihin.

Mietteet Hockey GM:n nelosjaksolle lähdettäessä

Hockey GM:n kolmannen ja neljännen pelijakson aikana parhaat pelaajat ovat alkaneet vain vahvistamaan otteitaan, ja playoff-kandidaatit alkavat hahmottua selvemmin.

Edmonton Oilers on vain kahden voiton päässä NHL:n kaikkien aikojen pisimmästä voittoputkesta. Mikäli Edmonton voittaa seuraavassa pelissä Las Vegasin, se tasoittaisi NHL:n kaikkien aikojen voittoputken, 17 peräkkäistä voittoa, jota pitää hallussaan Mario Lemieux’n johtama 1992-93 kauden Pittsburgh Penguins.

Edmontonin edessä on kuitenkin suuri haaste, sillä mestarijoukkue Vegasin voittaminen vieraskentällä on kaikkea muuta kuin helppoa, ottaen huomioon Vegasin vahvan kotipelitilaston: 25 ottelusta 18 voittoa. Vegas-ottelun jälkeen ennätysottelussa vastaan asettuisi Anaheim, joten ennätyksen rikkominen näyttäisi todennäköiseltä, mikäli Edmonton onnistuu päihittämään Vegasin.

Alkukauden jälkeen Edmontonin suoritustaso on noussut merkittävästi, kuten on myös muiden huippupelaajien otteet. Pelaajat kuten MacKinnon, Pastrnak, Kucherov, Matthews, Miller, McDavid ja Draisaitl – kaikki ovat lyöneet seuraavan vaihteen päälle.

Näiden herrojen jatkuvat huippuotteet korostavat myös sitä, kuinka tärkeää Hockey GM:ssä on omistaa ja peluuttaa kapteenina ainakin yhtä kallista tähtipelaajaa joka kierroksella.

Ensimmäinen kierros

Hockey GM pelipäiväkalenterista näemme, että Colorado, Rangers, Toronto ja NY Islanders aloittavat neljännen pelijakson pelit. Tästä syystä strategiamme luonnollisesti suuntautuu valitsemaan pelaajat näistä joukkueista jakson alkuun.

Niille, jotka pelaavat täydellä 25 pelaajavaihdolla, optimaalinen lähestymistapa on koota alustava joukkue keskittyen kahteen joukkueeseen, joiden arvioimme voittavan ensimmäisen ottelunsa.

Esimerkiksi voimme rakentaa joukkueen MacKinnonin/Makarin ja Rantasen ympärille, lisäten joukkoon edullisia pelaajia, tai valita Toronton Matthews/Nylander/Marner kolmikosta runko, lisäten kakkosylivoiman pelaajia, jotka ovat hinta-laatusuhteeltaan houkuttelevia, näin ikään:

Hockey GM optimaalinen joukkue
Optimaalinen joukkue muutamaa peliä varten rakennetaan ketkukavereista.

Vaihtoja säästävä joukkue

Me rakensimme joukkueemme kuitenkin valitsemalla parhaat yksilöt suhteessa heidän hintaansa, samalla säästäen muutamia vaihtoja. Hyödynnä seuraavien pelaajien analyysit ja valitse joukkueeseesi ne pelaajat, jotka sinä uskot suoriutuvan parhaiten.

Hyökkääjät

New Yorkin alelaarista saatava Zibanejadin hinta on tullut alas roimasti, mikä tekee hänestä erittäin houkuttelevan valinnan hintaansa nähden – vain 923€ per HGM-piste.

Vaikka ruotsalainen ei ole viime aikoina ollut maalinteon valokeilassa, on hän kerännyt mukavasti syöttöpisteitä ja muita tilastomerkintöjä vakuuttavasti. On odotettavissa, että maalejakin alkaa syntymään enemmän neljännen jakson aikana.

Etsitkö edullista valintaa Toronton joukkueesta? Me päädyimme Max Domiin, joka on osa Toronton halpaa kolmikkoa joukkueen toisessa ylivoimassa. Muut vaihtoehdot olisivat Matthew Knies (250 000€) ja ensisijaisesti Tyler Bertuzzi (260 000€), mutta budjettimme mahdollisti täsmälleen Domin valinnan.

Ryan Johansen tarjoaa saman edullisen vaihtoehdon Coloradon toisesta ylivoimakokoonpanosta, kuin Max Domi Torontossa. Halpaa ukkoa rosteriin pitäen budjettia silmällä, samalla hyödyntäen Coloradon kakkosylivoiman potentiaalia.

Puolustajat

Vähän kuumottaa laittaa yli neljäsosa budjetista yhden pelaajan harteille, mutta pakko se on kun Colorado aloittaa ainoana joukkueena nelosjakson tuplapelillä. Makarin odotettavissa olevat pistesaaliit jakson alussa tulevat myös nostamaan hänen arvoaan, mikä puolestaan helpottaa loppujakson vaihtojamme.

Ennen Makarin valintaa yritimme rakentaa joukkueemme tulikuuman Nathan MacKinnonin (535 000€) ympärille, erityisesti kahden ensimmäisen pelin ajaksi. Valitettavasti budjettimme ei kuitenkaan venynyt MacKinnoniin, joten päädyimme Makariin. Jos budjettisi sallii, suosittelemme lämpimästi valitsemaan MacKinnonin!

Gustafsson pääsee joukkueeseemme, kiitos Rangersin suotuisan otteluohjelman nelosjakson alkuun. Lisäksi Gustafssonin rooli Rangersin toisessa ylivoimakokoonpanossa tekee hänestä houkuttelevan sijoituksen – on aina strategisesti viisasta valita ylivoimaa pelaava puolustaja edulliseen hintaan.

Maaliin

Toinen alelaarin poiminta Rangersin joukkueesta on Igor Shesterkin, jonka saamme erittäin kilpailukykyisellä 335 000€ hinnalla. Vaikka Shesterkinin esitykset eivät ole yltäneet edelliskausien huipputasolle ja Jonathan Quick (320 000€) on ajoittain osoittanut parempaa virettä Rangersin maalilla, Shesterkin tarjoaa silti loistavan mahdollisuuden neljännen jakson alkuun.

Rangersilla on nelosjaksolla vain 14 ottelua, mutta se pelaa suurimman osan näistä otteluista jakson alkuun. Lisäksi Rangersin otteluohjelma on vapaana peräkkäisistä peleistä aina 24.02 – 25.02 saakka, mikä tekee Shesterkinista sopivan maalivahtivalinnan tähän jaksoon.

Hockey GM joukkue: Jakso 4 - kausi 23-24
Joukkueemme neljännen pelijakson alkuun. Hinta tasan 2 000 000€.

Harkitse myös näitä pelaajia jakson aikana

Hyökkääjät

Buffalo ei aloita nelosjaksoa kaikista parhaimmalla otteluohjelmalla, kun se pelaa ensimmäiseen kahdeksaan pelipäivään vain kahdesti.

13.02 Buffalon peliohjelma kuitenkin tiivistyy merkittävästi, jolloin otamme Peterkan harkintaan. Nuori saksalainen on loistanut Buffalon kakkoskentässä ja -ylivoimassa, ja hänen laukaisumäärät ovat nousussa, mikä enteilee hyvää. Toinen hyvä vaihtoehto Buffalon kakkosylivoimasta on Kyle Okposo (250 000€), joka hänkin tarjoaa erinomaista vastinetta rahalle Buffalosta.

Filip Forsbergin ja koko Nashville Predatorsin otteet hieman taantuivat kolmannella pelijaksolla, mikä mahdollistaa Forsbergin hankkimisen tälle jaksolle 30 000€ viime jaksoa edullisemmin.

Tämä suuri hinnanpudotus tekee Forsbergista tällä hetkellä koko Hockey GM:n parhaan hinta-laatusuhteen pelaajan, sillä Forsbergin yksi HGM-piste on maksanut vain 736€, mikä on koko Hockey GM:n paras lukema, maalivahdit ja puolustajat mukaan luettuna.

Nashville ei kuitenkaan pelaa ensimmäiseen viiteen pelipäivään, joten Nashvillen ukkoja ei kannata harkita ennen petopaitojen peliä Arizonaa vastaan 10.2.2024.

Puolustajat

Arizonan suotuisa otteluohjelma alkaa nelosjakson neljäntenä pelipäivänä, 8.2.2024 ottelulla Las Vegasia vastaan, jolloin otamme varmasti jonkun Arizonan pelaajista joukkueeseemme.

Arizonan pelaajista tykkäämme erityisesti Moserista muutamasta eri syystä: halpa hinta, vastuu toisessa ylivoimassa, ja Arizonan todella tiivis otteluohjelma tästä eteenpäin, mikä tarkoittaa ettei meidän tarvitse käyttää vaihtoja halvan pelaajan vaihtamiseen, vaan voimme säästää niitä enemmän kalleimpien pelaajien vaihtoihin.

Jos haluat Arizonasta mieluummin hyökkääjän, kannattaa harkita Moserin tavoin Arizonan kakkosylivoimassa pelaavia Nick Bjugstadia (280 000€) ja Matias Maccellia (255 000€).

Montreal Canadiensin otteluohjelma muuttuu suotuisaksi 10.2.2024 alkaen, mikä tekee Mike Mathesonista erityisen mielenkiintoisen valinnan. Matheson on tällä hetkellä puolustajien joukossa neljänneksi eniten laukonut pelaaja, ja tilastoa jatkamalla se loisi hänelle hyvän mahdollisuuden pommittaa mukavasti Hockey GM-pisteitä Montrealin suotuisan pelijakson aikana.

Asiaa maalivahdeista

Maalivahtien valinta Hockey GM:ssä tuo aina oman haasteensa, erityisesti kun tarkastellaan pisteiden tuottoa suhteessa kustannuksiin. Tällä hetkellä Thatcher Demko (390 000€) erottuu edukseen, tarjoten ainoana maalivahtina pisteitä alle tuhannella eurolla per HGMP (995€). Tämä tilasto on harvinaista maalivahtien keskuudessa, sillä muiden maalivahtien pisteiden hankintahinta ylittää tonnin merkkipaalun.

Tämä trendi on johtanut siihen, että maalivahtien yleinen merkitys kokonaisstrategiassa on hieman laskenut, kun vertaamme maalivahteja puolustajiin ja hyökkääjiin, joista parhaimmat tuottavat pisteitä edullisemmin, hintahaarukassa 700-800€ per HGMP.

Maalivahtien todellinen arvo kuitenkin korostuu yksittäisissä otteluissa, joissa heidän hintansa suhteessa tuotettuihin HGM-pisteisiin on keskimäärin korkeampi kuin hyökkääjillä tai puolustajilla. Maalivahtien valinnassa piilee se sama vaikeus: peluutuskysymys ja ottelun vaikeusaste.

Voit kääntää tämän haasteen myös eduksesi, jos sinun tulee kiriä muita pelaajia nopeasti kiinni: ole valmis tekemään epätavanomaisia tai yllättäviä maalivahtivalintoja, jotka saattavat kääntyä selkeästi eduksesi, kun joukkueen otteluohjelma näyttää suotuisalta.

Nelosjaksolla kannattaa ehdottomasti ottaa harkintaan myös seuraavat pelaajat.

Lyonin paluu maalille on ollut vakuuttava, ja hänen suorituksensa viime aikoina herättävät luottamusta. Mielenkiintoiseksi jää nähdä, kumpi jatkaa Detroitissa ykkösmaalivahdin paikalla, kun Ville Husso (335 000€) palaa loukkaantumiseltaan takaisin tositoimiin.

Hill on taas pelikunnossa ja jatkoi palattuaan heti siitä, mihin ennen loukkaantumistaan jäi – varmaan suorittamiseen. Vaikka Hill jakaa vastuuta Logan Thompsonin kanssa, on hän Vegasin selkeä ykkösmaalivahti ja tulee saamaan suurimman osan pelivastuuta.


Toivotamme kaikille menestystä ja onnea neljännen pelijakson haasteisiin – tehkää rohkeita valintoja ja nauttikaa jokaisesta hetkestä Hockey GM:n parissa!

Jaa vihjeet myös kaverille!

ScarabetVedonlyöntibonus100% bonus 100€ astiNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS
VivatBet logoVedonlyöntibonus150% bonus 200€ astiNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS
Nords Casino logoVedonlyöntibonus100% bonus 100€ astiNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS
maxxwin logoVedonlyöntibonus100% bonus 150€ astiNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS

Novibet logoVedonlyöntibonus100% bonus 100€ astiNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS
Betinia logoVedonlyöntibonus100% bonus 200€ astiNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS
Light casino logoVedonlyöntibonus100% bonus 200€ astiNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS