Futispörssi vihjeet: Pudotuspelit 2024

Futispörssi vihjeet: Pudotuspelit 2024

Jalkapallon EM-kisat 2024 on edennyt pudotuspelivaiheeseen, ja jännittävien lohkovaiheen tapahtumien jälkeen alakaaviosta kehittyi huomattavasti helpompi tie finaaliin.

Pudotuspelien alakaaviosta löytyy suurimmista ennakkosuosikeista vain Englanti, kun taas yläkaaviossa on neljä turnauksen suurinta ennakkosuosikkia viidestä. Yläkaaviosta löytyy muun muassa Espanja, Saksa, Portugali ja Ranska ja nämä joukkueet kohtaavat toisensa joko puolivälierissä tai välierässä.

Tämä epätasapaino kaavioissa tarjoaa oivan mahdollisuuden bongata potentiaalisia yllättäjiä alakaavion joukkueista, joten käydään läpi Futispörssi-pelaajia eri joukkueista, joita targetoida pudotuspelien aikana.

​​Vinkkinä vielä, ettei aktiivista pelaajaa kannata vaihtaa kevyin perustein. Esimerkiksi, jos joukkueestasi löytyy maalipörssiä johtava Georgian Georges Mikautadze (300 500€), älä kiirehdi vaihtamaan häntä pois. Vaikka Mikautadzen mahdollisuudet maalintekoon Espanjaa vastaan ovat heikot, on pelaavan pelaajan pois vaihtaminen aina huono päätös.

Ketkä loistavat pudotuspeleissä?

Käydään läpi ne pelaajat, jotka ovat erottuneet joukosta tässä vaiheessa kisoja ja miten heidän joukkueidensa asema pudotuspelikaaviossa vaikuttaa pelaajavalintoihin.

🇩🇪 Saksa

Saksan ehdottomasti valovoimaisin pelaaja turnauksessa tähän mennessä on ollut Jamal Musiala (412 500€). Musialan minuutit ovat muutenkin aika turvattuna, kun parempaa korvaavaa ei Saksan penkiltä löydy.

Kun taas Florian Wirtzin (371 500€) suhteen, joka pelasi ensimmäisessä pelissä hyvin, mutta on sen jälkeen jäänyt Musialan varjoon. Wirtz jos aloittaa vielä seuraavan pelin, tulee todennäköisesti vaihtoon jo 70 minuutin kohdalla, jolloin Leroy Sané (377 500€) päästetään vauhtiin.

Peliminuutit ovat samoin myös rajalliset Saksan hyökkäyksen kärkimies Kai Havertzilla (390 000€). Havertz on pelannut hyvin, mutta vaihdosta tullut Niclas Füllkrug (389 500€) on pelannut jopa Havertzia paremmin. Ei olisi mikään suurin yllätys, mikäli Füllkrug aloittaisi Saksan pelin Tanskaa vastaan.

Saksasta ei kuitenkaan kannata liikaa miehiä ottaa, sillä sen päihittäessä Tanskan, tulisi seuraavassa pelissä todennäköisesti Espanja vastaan.

🇫🇷 Ranska

Ranska pelaa Ranska-jalkapalloa. Mbappe tekee tarvittavat maalit, ja puolustus hoitaa oman velvoitteensa. Ranska on hieman yllättäen tehnyt turnauksessa vain kaksi maalia, emmekä usko suuriin maalijuhliin jatkossakaan.

Kylian Mbappé (464 000€) on aina hyvä valinta, kuin myös Ranskan maalivahti ja puolustajat, sillä uskomme että Ranskan jatkopelit pysyvät jatkossakin vähämaalisina.

Marcus Thuramin (370 500€) jättäisin valitsematta kuin myös Antoine Griezmannin (415 500€). Ranskan hyökkäyksestä kelpaa vain Mbappe tai Ousmane Dembélé (394 000€).

🇪🇸 Espanja

Espanjan neljännesvälieräottelua Georgiaa vastaan on ihan hyvä targetoida, mutta on hyvä pitää mielessä, että heti seuraavassa ottelussa voi tulla vastaan Saksa. Tästä syystä emme suosittele täyttämään Futispörssi-joukkuetta täysin Espanjan pelaajilla.

Rodri (342 000€) näyttää olevan Espanjan miehistä hintansa suhteen oiva valinta. Rodrin pidemmät minuutit pitäisi olla turvattuna, kun taas muita keskikenttämiehiä vaihdetaan pois jo jopa ennen 60 minuuttia. Lisäksi Rodrin vastuu vapareista luo hänelle tarpeeksi maalintekopotentiaalia, varsinkin kun ratkaisumaalit rankkareista pudotuspelien aikana ovat historiallisesti olleet aika yleisiä.

🇦🇹 Itävalta

Itävalta on pelannut kisojen yhtä viihdyttävintä futista, meno on nopeaa ja taklauksia tehdään paljon. Itävalta on lisäksi pelannut turnauksessa erityisen hyvin, ja omaa hyvät mahdollisuudet painella alakaaviosta jopa finaaliin saakka, kun ensimmäisessä pelissä vastassa on Turkki, ja puolivälierissä Hollanti/Romania.

Itävallan miehistä on vain vaikeampi luottaa pelaajien minuutteihin, kun Itävallan pelityylin takia kierrätys on suurta. Itävallan miehistä Christoph Baumgartner (372 000€) on esiintynyt ehkä parhaiten. Baumgartnerin lisäksi Marcel Sabitzer (362 500€) on ollut hyvä, ja Sabitzerin pidemmät peliminuutit ovat todennäköisempiä. Sabitzerin vastuu rankkareista nostaa myös hänen arvoansa.

🇳🇱 Hollanti

Hollannilla kävi hyvät, kun se sijoittui lohkossaan kolmanneksi ja pääsi alakaavioon, jossa vastaan tulee E-lohkon yllätysvoiton napannut Romania. Hollannin peli näyttää vähän sekaiselta, mutta helpompi tie pudotuspeleissä nostaa hollantilaisten arvoa.

Hollannin puolustus ei pidä, joten jättäisin puolustajat ottamatta ja keskittyisin mieluummin hyökkäyksen miehiin, joista Cody Gakpo (410 000€) on ehdottomasti ollut Hollannin paras pelaaja tähän mennessä. Myös Xavi Simonsiin (374 500€) voi satsata, sillä on hyvin todennäköistä, että Hollanti iskee vähintään pari maalia Romanian verkkoon.

🇨🇭Sveitsi

Sveitsi on pelannut erittäin väkeviä otteluita, ja on Itävallan lisäksi toinen mahdollinen yllättäjä jopa finaaliin saakka alakaaviosta. Sveitsi ei kuitenkaan maaleilla mässäile, joten hyökkääjiin en liikaa panostaisi. Sen sijaan veikkaamme, että Sveitsi pelaa tiukkoja, vähämaalisia otteluita pudotuspelissä, jolloin Sveitsin puolustajat ja maalivahti nostavat arvoaan.

Sveitsi kohtaa neljännesvälierissä Italian, mutta Azzurrin maalinteossa on vieläkin vaikeuksia. Ei olisi suurin yllättys, jos Italia jäisi tässäkin ottelussa ilman maaleja. Sveitsi on kertoimien suhteen altavastaaja, mutta itse näemme Sveitsin pienoisena suosikkina tässä otteluparissa.

Jonkun pitää kuitenkin Sveitsiltä maaleja tehdä, mikäli se mielii jatkoon, ja Saksa pelissä maalin iskenyt Ndoye Dan (322 000€) on Sveitsin hyökkäyksestä hyvä hankinta tähän hintaan.

🇮🇹 Italia

Italian jatkomahdollisuuksiin emme usko, mutta mikäli sinä uskot, kannattaa harkita Italian puolustajia Federico Dimarcoa (346 500€) ja Alessandro Bastonia (358 500€). Dimarco aloitti Kroatia pelissä vasempana hyökkääjänä, tosin ei kauhean onnistuneesti. Bastoni on sen sijaan iskenyt maalin lisäksi vaarallisia puskuja keskityksistä.

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Englanti

Englanti oli ennen kisoja suurin mestarisuosikki, ja varsinkin nyt futisfanit odottavat Englannin tietä finaaliin helpon alakaavion kautta, mutta miksi? Englannin pelaaminen ei ole vakuuttanut, vaikkakin ovat päästäneet turnauksessa vain yhden maalin tähän mennessä.

Odotamme Englannille vaikeaa tietä finaaliin, ja Gareth Southgaten olisi saatava jotain tehtyä penkin takana, että Englannin otteet paranevat. Ilman pelin kohennusta, Englannin matka tyssää ennen odotettua finaalia.

Englanti toki kohtaa ensimmäisessä pudotuspeliottelussa Slovakian, johon varmasti moni Futispörssi-valmentaja panostaa, kun edessä pitäisi olla “helppo ottelua”.

Englannin pelaajat ovat kuitenkin erittäin kalliita, ja jos sinun täytyy kiriä muita pelaajia kimpassasi kiinni, voi Englannin suhteen olla fiksua ottaa tässä vaiheessa tietoinen riski, ja jättää Englannin pelaajat valitsematta.

🇵🇹 Portugali

Portugalin tappiolle Georgiaa vastaan on turha antaa liikaa painoarvoa. Portugali oli voittanut jo lohkonsa, ja peluutti tässä ottelussa käytännössä B-miehistönsä. Slovenia pitäisi kaatua ensimmäisessä pelissä, mutta puolivälierissä vastaan tulee joko Ranska tai Belgia.

Cristiano Ronaldo (446 000€) nyt ainakin on liian kallis valittavaksi, eikä muutkaan Portugalin pelaajat liikaa kiinnosta, vaikean puolivälierän takia. Portugalin kalleimmista pelaajista Ronaldon sijaan ottaisimme mieluummin Bruno Fernandesin (438 500€).

Vitinha (360 500€) näyttää hintaansa nähden ok haulta. PSG:n mies on pelannut hyvät kaksi ottelua, ja jatkanut EM-kisoissa siitä, mihin hänen hyvin pelaamansa PSG:n Mestarien Liiga -kampanjan pelit päättyivät. Myös puolustaja Joao Canceloa (390 500€) kannattaa harkita, sillä olisi yllättävää, jos Barcelonan mies jäisi turnauksessa ilman syöttöpistettä.

Jaa vihjeet myös kaverille!

Rise of BetsVedonlyöntibonus100% bonus 100€ astiNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS
ScarabetVedonlyöntibonus100% bonus 100€ astiNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS
VivatBet logoVedonlyöntibonus20€ riskitön vetoNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS
maxxwin logoVedonlyöntibonus100% bonus 150€ astiNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS

Novibet logoVedonlyöntibonus100% bonus 100€ astiNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS
Betinia logoVedonlyöntibonus100% bonus 200€ astiNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS
Light casino logoVedonlyöntibonus100% bonus 200€ astiNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS