Liigapörssi vihjeet: Jakso 2 (kausi 2024-25)

Liigapörssi vihjeet: Jakso 2 (Kausi 24-25)

Liigakausi 2024-25 pärähti käyntiin erittäin viihdyttävissä merkeissä, kun olemme nähneet ennätysmäärän maaleja.

Valinnanvaraa on ollut enemmän kuin koskaan, ja kun jopa 25 pelaajaa viilettää piste per peli pelitahdissa (vähintään 8 peliä), on kimpoissa on ollut mahdollista kiriä muita valmentajiia kiinni takaamatkoilta. Alla hieman kuluvan kauden tilastoja verrattuna viime kauteen.

Kauden 2023-24 tilastoja

  • Maalikeskiarvo kaikkien joukkueiden kesken: 5,22 maalia per ottelu
  • Yli 4,5 maalin otteluita: yli 524, alle 376 = 58,2 % yli 4,5 maalin otteluita

Kauden 2024-25 tilastot tähän mennessä

  • Maalikeskiarvo kaikkien joukkueiden kesken: 5,94 maalia per ottelu
  • Yli 4,5 maalin otteluita: Yli 108, alle 48 = 69,23 % yli 4,5 maalin otteluita

Liigapörssin yritys nostaa maalivahtien arvoa nostamalla maalivahdin pisteitä ei mennyt aivan suunnitelmien mukaan, kun kenttäpelaajat tykittivät ennätysmäärän maaleja.

Mikäli sama meno jatkuu kakkosjaksolla, eivät korotetut maalivahdin pisteet siltikään riitä kaventamaan maalivahtien eroa kenttäpelaajiin verrattuna. Kalliit maalivahdit kakkosjaksolla ovat todennäköisesti hukkaan heitettyä budjettia, joten ensi jakson maalivahtivalinta osuu taas budjettimaalivahtiin.

Huom. Liigapörssi muuttaa pelaajien arvoa suoritusten ja kerättyjen pisteiden mukaan, joten tällä menolla maalivahtien arvo tulee laskemaan Liigapörssin seuraavilla jaksoille, ja samalla joukkueet alkavat tehostamaan puolustustaan kevään lähestyessä.

Maalivahdit tulevat siis olemaan vielä olennainen valinta tämän liigapörssikauden aikana, mutta eivät sitä vielä ole toisella pelijaksolla.

Parhaat Liigapörssi poiminnat

Hypätään seuraavaksi kakkosjakson parhaisiin valintoihin. Liigapörssi pelipäiväkalenteri näyttää meille, että kakkosjaksolla välipäiviä on hyvin vähän, joten pakkovaihdot ovat jaksolla minimissä, jos joukkue kasataan oikein HIFK:n tyypeistä.

Teimme tähän muottiin kuitenkin pieniä viilauksia, kun kakkosjaksolla ei tarvitse katsoa pelkästään pelipäiviä, vaan pyrimme kohdistamaan vaihtoja helppoihin otteluihin ja kuumiin joukkueisiin.

Hyökkääjät

Maalipörssin toista sijaa jakava Iiro Pakarinen ei ole maalitilaston kärkikahinoissa onnenkantamoisen vuoksi, sillä suonenjokelainen majailee myös Liiga-tilastojen maaliodottaman kakkossijalla (3,79). Jori Lehterää (435 000€) 85 000€ halvemmalla saatava peluri kelpaa mainiosti peleille, jotta rahaa jää vähän muuallekin.

Kun joukkueen kyltakypärämies on hinnoiteltu vasta Sportin viidenneksi kalleimmaksi hyökkääjäksi, kelpaa meille hyvin 8 pisteen tehomies alle 300 tonnilla.

Markus Nenosella on vielä kauden avausmaali tekemättä, mutta kun Jämsän Kiekko-Susien kasvatin laukaisumäärät ovat vielä kohdillaan (30), on vain ajan kysymys, ennen kuin maalihanat aukeavat.

Markus Nenosen kohdalla meidän on tarkoitus saada pelaaja Tepsin avausmatseja Saipaa ja Kookoota vastaan, ja vaihtaa hänet 12.10. Pelicansin pelaajiin, joista kerromme lisää alempana.

Mikäli joukkueesi budjetissa on enemmän rahaa käytettävänä, toimii sama strategia erinomaisesti myös Tepsin Liigapörssi-tähdillä Max Lindroth (465 000€) ja Viljami Marjala (380 000€).

Puolustajat

Luke Martin on aika pakollinen valinta kun katsotaan HIFK:n pelipäiviä ja vastustajia. Luke Martin (445 000€) tai Jori Lehterä (435 000€) ovat todennäköisesti Liigapörssin kaksi omistetuinta pelaajaa kakkosjaksoon lähdettäessä, joten jos haluat hakea riskillä eroa kimppojen muihin valmentajiin, voit tehdä sen helposti skippaamalla nämä miehet. Itse en tohdi, joten mennään massan mukana Luke Martinin kanssa.

HIFK:n tuplapuolustuksella lähdetään helpon otteluohjelman takia. Knot laukoo ja blokkaa paljon, joten Liigapörssi-pisteitä pitäisi sadella ilman tehopisteitäkin. Saman hintaluokan pelaajasta olisi muuten tehnyt mieli ottaa Ässien pakkien ykköstykki Kasper Puutio (340 000€), mutta Ässien pelipäivät eivät vain anna myöten valita häntä HIFK:n pelaajan edeltä.

Maalivahti

Maalivahtiin en halua liikaa sijoittaa rahaan, joten parhaimmat valinnat halvemman hintaluokan mokeista ovat K-Espoon Petteri Rimpinen (330 000€), Saipan Oskari Salminen (330 000€) ja Sportin Svoboda.

K-Espoolla on edessä tiukat kaksi ensimmäistä peliä Tapparaa ja Kärppiä vastaan, mikä tekee hänestä hieman vähemmän optimaalisen valinnan. Lisäksi Marcus Hellgren-Smed (295 000€) saa todennäköisesti kakkosjaksolla enemmän pelejä alle.

Svoboda jäi miinuspisteille ykkösjakson kahdessa viimeisimmässä ottelussa, mutta vastustajina olivat Liigan kärjessä majailevat Kalpa ja Ilves. Sportin kaksi ensimmäistä ottelua Jyppiä ja Saipaa vastaan pitäisi olla paljon suotuisammat.

Maalivahdin suhteen tekisi mieli ottaa toisen jakson alkuun halvin mahdollinen kolmos/nelosmoke hintaan 245 000€, jotta rahaa riittäisi jakson alussa sekä HIFK:n Luke Martiniin (445 000€) että TPS:n Max Lindrothiin (465 000€).

Pelaamaton maalivahti ei kuitenkaan ole kannattava strategia mikäli mielii taistella koko Liigapörssin voitosta. Tosin tämä strategia voi olla hyvä vaihtoehto pienempien kimppojen sisäisissä mittelöissä.

Liigapörssi Joukkue: Jakso 2 (Kausi 24-25)
Joukkueemme Liigapörssin 2. jaksolle. Joukkueen arvo tasan 2 000 000€.

Vaihdot ensimmäisten pelien jälkeen

HIFK:n miehiä on helppo pitää joukkueessa pitempään kakkosjaksolla, kun joukkue pelaa kuutena ensimmäisenä pelipäivänä. Monella muulla joukkueella on myös paljon pelejä jakson alkuun, joten jos ei pahempia loukkaantumisia ilmene, voi vaihtoja säästää paljon alkujaksolla.

Vaikka vaihtoja ei ole pakko käyttää alkujaksosta, kannattaa niitä harkita Pelicansin matseihin HPK:ta vastaan 12.10. ja 18.10. Surkeasti kautensa aloittanut Pelicans on löytänyt hyvän pelivireen päälle ja on nyt kolmen ottelun voittoputkessa, ja viimeksi kaatuneista joukkueista löytyy muun muassa Tappara ja HIFK.

Kun Pelsuilla tulee vastaan Liigassa toiseksi eniten maaleja päästänyt HPK, nousevat halvat Pelicansin pelaajat mainioon arvoon. Pelicansista kiinnostavat ainakin hyökkääjät Lubos Horky (315 000€) ja Leevi Tukiainen (295 000€), sekä puolustuksen Wyatt Kalynuk (345 000€).

Muuten vaihdot ovat aika yksiselitteisiä, Tapparan ukkoja kehiin 21.10. ja Ilveksen janttereita 22.10. Sen jälkeen voimmekin rullata Lukosta ja Pelicansista koodulla päärungolla miltein kakkosjakson päätyyn saakka.

Kakkosjakson hyviä hintalaatu-suhteen pelaajia

Kakkosjakson pelipäivät tekevät jaksosta vähän tylsän, kun HIFKiä on vähän pakko ottaa jakson alkuun. Mutta pelaajalistoilta löytyy kuitenkin arvoa niille valmentajille, ketkä uskaltavat pelata pelipäiviä vastaan. Harkitse seuraavia 300k tai alle hintahaitarin pelaajia kakkosjakson aikana.

Hyökkääjät

  • Jami Krannila, Lukko (300 000€) – LPP: 90
  • Sakke Hämäläinen, Jukurit (275 000€) – LPP: 69
  • Mikko Perttu, JYP (270 000€) – LPP: 66
  • Matti Järvinen, K-Espoo (240 000€) – LPP: 31

Puolustajat

  • Kim Johansson, Jukurit (295 000€) – LPP: 63
  • Kalle Loponen, KooKoo (280 000€) – LPP: 71
  • Santeri Airola, Saipa (255 000€) – LPP: 33

Jaa vihjeet myös kaverille!

EpicbetVedonlyöntibonus100% bonus 200€ astiNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS
WinnerzVedonlyöntibonus20€ riskitön vetoNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS
Chalk WinsVedonlyöntibonus100% bonus 100€ astiNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS

Novibet logoVedonlyöntibonus100% bonus 100€ astiNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS
VivatBet logoVedonlyöntibonus20€ riskitön vetoNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS
Betinia logoVedonlyöntibonus100% bonus 200€ astiNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS