Suomi jahtaa avauspistettään Kansojen Liigassa

Suomi - Englanti Kansojen Liiga
Kuva Getty Images

Suomi aloitti vuoden 2024 Kansojen Liigan kahdella etukäteen vaikealla vierasottelulla, ja tuloksena oli selvät tappiot Kreikkaa ja Englantia vastaan.

Torstain Suomi – Irlanti pelissä Huuhkajat pääsevät ensimmäistä kertaa pistejahtiin ennakkosuosikkina, joskin tuo asema on syyskuun näytöillä varsin ohut.

Millä aseilla Markku Kanervan joukot saavat pistetilinsä auki? Lähdetään perkaamaan Suomen lokakuun Kansojen Liigan otteluennakot.

Suomen tulevat Kansojen Liiga -ottelut

  • Suomi – Irlanti Kansojen Liiga, torstai 10.10. klo 21.45
  • Suomi – Englanti Kansojen Liiga, sunnuntai 13.10. klo 19.00

Suomen torstain ottelun jälkeen vastus kovenee sunnuntaina valtavasti, kun Olympiastadionille matkustaa kovavireinen Englanti.

Englanti voitti ensimmäisen keskinäisen kohtaamisen kuukausi sitten melko kevyesti kotonaan maalein 2-0. Suomi tulee todennäköisesti tekemään kotiotteluihinsa pientä viilausta kokoonpanoonsa ja pelitapaansa.

B-liigan lohkon 2 tilanne

  1. Kreikka: 2-0-0, 5:0, 6p
  2. Englanti: 2-0-0, 4:0, 6p
  3. Irlanti: 0-0-2, 0:4, 0p
  4. Suomi: 0-0-2, 0:5, 0p

Suomen joukkue lokakuun otteluihin

Markku Kanerva ei lähtenyt tekemään joukkueeseensa isompia muutoksia, ja lokakuun ryhmään nousi syyskuun otteluiden jälkeen vain kaksi uutta pelimiestä.

Loukkaantumisestaan toipunut Nikolai Alho tekee odotetusti paluun, ja Juhani Pikkarainen on nyt ensimmäistä kertaa A-maajoukkueen mukana. Viimeksi ryhmään valittu, mutta harjoituksissa itsensä telonut Kaan Kairinen missaa myös tulevat kaksi peliä lihasvamman takia.

Suomi – Irlanti

Lähdetään aluksi perkaamaan Suomi-Irlanti ennakko. Varsin odotetusti tulleet vierastappiot eivät vielä täysin romuttaneet Huuhkajien jatkohaaveita, mutta torstain ottelusta kelpaa Suomelle näistä asetelmista ainoastaan voitto. Suomi ei voi kotona liikaa peruutella, ja ryhmityksenä nähdään todennäköisesti 4-3-3.

Kairista odotettiin avaukseen, mutta nyt Glen Kamaran ja Rasmus Schüllerin kanssa keskikentällä nähdään syyskuun molemmissa otteluissa täydet minuutin tahkonnut Matti Peltola, tai seurajoukkueessa kovan vireeseen yltynyt Leo Walta. Kamaran rooli on tälläkin kertaa molempiin suuntiin äärimmäisen tärkeä.

Avaavaksi topparipariksi Huuhkajissa ovat itsensä nostaneet Robert Ivanov ja Arttu Hoskonen, ja kaksikko tulee jälleen operoimaan maalivahti Lukas Hradeckyn edessä. Laitapakeiksi on tarjolla oikealle Adan Ståhl tai Alho ja vasemmalle Jere Uronen tai Tomas Galvez.

Seuraa heitä

  • Topi Keskinen
  • Glen Kamara
  • Leo Walta

Hyökkäyspään avaus on ehkäpä se mielenkiintoisin osa-alue. Suomella on tällä hetkellä seurajoukkueissaan kuumia maalintekijöitä, ja keskushyökkääjäksi ovat tyrkyllä Benjamin Källman ja Joel Pohjanpalo. Jopa molemmat voivat avata, jos Källman pelaa oikealla laidalla. Vasemmalla minuutteja kärkkyy Topi Keskinen, joka oli avauksessa Wembleyllä.

Irlannin formi oli jo ennen Kansojen Liigan avausta heikko, ja EM-karsinnassa se otti ainoat pisteensä viitoskorin Gibraltarilta. Edellisessä Kansojen Liigan rupeamassa joukkue keräsi seitsemästä pisteestään kuusi kotonaan.

Irlannin päävalmentajana toimii nykyään Heimir Hallgrimsson, joka ajaa omaa pelitapaansa vasta sisään. Joukkueen tekeminen oli syyskuun kotiotteluissa sekä Englantia että Kreikkaa vastaan heikkoa, ja Suomen kaatoon Irlanti saattaa lähteä melko puolustusvoittoisella taktiikalla.

Suomi – Englanti

Englantia vastaan pelin kuva tulee olemaan täysin erilainen, kun Suomi joutuu puolustamaan pitkiä jaksoja ilman palloa. Maalivahtiosastolla ja keskuspuolustuksessa tuskin nähdään muutoksia, ellei Kanerva päätä vaihtaa kolmen topparin linjaan.

Kamara ja Schüller lienevät avaajia myös sunnuntaina, mutta muuten keskikentän roolitukseen saattaa olla luvassa jonkinlaista hienosäätöä. Huuhkajien saumat Englantia vastaan lepäävät vastaiskuissa, joten Teemu Pukkia voidaan odottaa avaukseen. Myös Keskinen, Robin Lod ja Fredrik Jensen tuovat vaihtoehtoja erilaisiin variaatioihin.

Englanti tulee todennäköisesti kierrättämään huippulaadukasta miehistöään tulevissa otteluissa, ja Kolme Leijonaa kohtaa ennen Huuhkajia Kreikan kotonaan. Helsingissä vierailta voidaankin odottaa jonkinasteisia kokeiluja, ja toiveissa on Kanervan valmennustiimiltä sopivaa reagointia vastustajan kokoonpanoon.

Suomen vahvuudet

  • Topparikaksikko Ivanov-Hoskonen sekä maalin suulla Hradecky.
  • Hyökkäyspään erilaiset vaihtoehdot muuttuvan pelin kuvan mukaan.
  • Olympiastadionin vahva kotietu.

Vaikka Suomi hävisi Helsingissä viime syksynä EM-karsinnan huipputärkeät ottelut Tanskaa ja Kazakstania vastaan, nauttii joukkue kuitenkin edelleen kohtalaisen vahvasta kotiedusta. Tunnelmaa ei tule tälläkään kertaa puuttumaan, ja Huuhkajat taisteli edellissä Kansojen Liigan kampanjassaan kaikki kolme kotipeliään tappioitta.

Vetoideat Huuhkajien lokakuun otteluihin

Molempiin otteluihin löytyy alustavasti hyviä vetovihjeitä. Torstain pelin kertoimet ovat eläneet railakkaasti viime päivien aikana, ja myös Englanti-kamppailuun on jo julkaistu kertoimia muutamalla firmalla.

Suomi – Irlanti, Suomi – tasapeli ei vetoa

Suomi – Irlanti kohde avattiin useimmilla vedonlyöntisivustoilla viime viikolla, ja Suomi nostettiin tuolloin jopa selvähkön suosikin asemaan. Kokoonpanotilanteen heikennyttyä markkina on painanut Huuhkajat hiuksenhienoksi altavastaajaksi. Kyseessä on pienoinen ylireagointi, ja ykkösen hinnoista löytyy tällä hetkellä etua.

Maalijuhlaa ei ole välttämättä luvassa, ja tasapeliherkässä ottelussa parhaaksi ideaksi nousee kotivoitto Draw No Bet -vetomuodossa jopa noin kahden kertoimella.

Suomi – Englanti, Suomi +1,5 maalia

Englantia vastaan Suomi lähtee ymmärrettävästi myös kotona selvänä altavastaajana. Vieraat on laskettu markkinoilla noin 70 prosentin suosikiksi, mikä vaikuttaa materiaalieron suhteen perustellulta. Mikäli Englanti kierrättää reilummin, kannattaa Huuhkajien menestysten kertoimia pienillä tasoituksilla ottaa tarkkailuun.

Jaa vihjeet myös kaverille!

EpicbetVedonlyöntibonus100% bonus 200€ astiNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS
WinnerzVedonlyöntibonus20€ riskitön vetoNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS
Chalk WinsVedonlyöntibonus100% bonus 100€ astiNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS

Novibet logoVedonlyöntibonus100% bonus 100€ astiNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS
VivatBet logoVedonlyöntibonus20€ riskitön vetoNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS
Betinia logoVedonlyöntibonus100% bonus 200€ astiNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS