NHL kausiennakko 2024-25: Tyynenmeren divisioona

NHL ennakko 2024-25 - Tyynenmeren divisioona

Tyynenmeren divisioona on kaikista NHL:n divisiooneista epätasaisin. Divisioonasta löytyy tulevan kauden suurin President’s Trophy voittajaehdokas, mutta myös liigan heikoimpia joukkueita.

Kausi 2023-24

  • Runkosarja: 104 pistettä (49-27-6)
  • Sijoitus divisioonassa: 2. 
  • Pudotuspelit: tappio Stanley Cup -finaalissa Florida Panthersia vastaan (3-4)

Tuleva kausi

  • Arvio divisioonan sijasta: 1.
  • Buukkereiden pisteodottama: 107,5 pistettä

Viktor Arvidsson, Jeff Skinner, Josh Brown, Vasily Podkolzin, Ty Emberson.

Warren Foegele, Cody Ceci, Philip Broberg, Dylan Holloway, Ryan McLeod, Vincent Desharnais.

Edmonton Oilers on Tyynenmeren divisioonan kärkijoukkue, ja muut tulevat kauempana perässä. Edmontonin kesän siirrot toivat sekä vahvistuksia, että menetyksiä. Uusina hankintoina Viktor Arvidsson ja Jeff Skinner tuovat lisää tulivoimaa hyökkäykseen, ja korvaavat hyvin menetetyt Philip Brobergin ja Dylan Hollowayn

Edmontonin ydin pysyy edelleen huippuluokassa. Connor McDavidin, Zach Hymanin ja Leon Draisaitlin johtama hyökkäys on yksi NHL vaarallisimmista. Stuart Skinner pelasi maalilla vahvan viime kauden, joka oli syvä helpotus edmontonilaisten pitkään vaivanneisiin maalivahtipulmiin.

Viime kauden katastrofaalinen alku ei varmastikaan toistu Edmontonissa, joten pistesaldoon tulee parannusta viime kaudesta. Stuart Skinnerin pelatessa hyvin, on Edmonton hyvä ehdokas jopa President’s Trophyn voittajaksi. Muiden Tyynenmeren joukkueiden on vaikea haastaa Oilersia divisioonan ykköspaikasta, etenkin kun Edmonton on vahvistunut ja useat muut joukkueet ovat hieman heikentyneet.

Kausi 2023-24

  • Runkosarja: 109 pistettä (50-23-9)
  • Sijoitus divisioonassa: 1. 
  • Pudotuspelit: 2. Kierroksen tappio Edmonton Oilersia vastaan (3-4)

Tuleva kausi

  • Arvio divisioonan sijasta: 2-4.
  • Buukkereiden pisteodottama: 96,5 pistettä

Jake DeBrusk, Danton Heinen, Daniel Sprong, Kiefer Sherwood, Derek Forbort, Vincent Desharnais.

Elias Lindholm, Nikita Zadorov, Ian Cole, Ilya Mikheyev, Casey DeSmith.

Vancouverin viime kausi oli loistava, mutta tulevalla kaudella joukkueen yllä on hieman kysymysmerkkejä, erityisesti huippumaalivahti Thatcher Demkon terveydentilan vuoksi.

Vancouverin joukkue pysyi hyvin tasaisena lähteneiden ja tulleiden suhteen, joten viime kauden 109 pisteen saldon uusiminen tulee vaatimaan huippusuorituksia. Hankituista pelaajista Jake DeBruskilta toivotaan parannusta viime kausiin ja Daniel Sprong sekä Danton Heinen lisäävät syvyyttä hyökkäykseen. 

Myös puolustus ja 3 ja 4 -kentät saivat vahvistuksia, mutta lähtijöiden kuten Elias Lindholmin ja Nikita Zadorovin jättämiä panoksia tullaan kaipaamaan vähintään samalla tasolla. Canucksin kärkipelaajat ovat edelleen huippuluokkaa, kun Quinn Hughes, Elias Pettersson ja J.T. Miller muodostavat yhden NHL:n tulivoimaisimmista YV-koostumuksista.

Vancouverissa kaikki on kuitenkin paljon siitä kiinni, milloin ja missä kunnossa Demko palaa tolppien väliin. Arturs Silovs ja Kevin Lankinen ovat päteviä varamaalivahteja, mutta onko heistä kannattelemaan joukkuetta pitkän kauden ajan? Canucksin pitäisi olla edelleen vahva playoff-joukkue, mutta Edmontonin haastaminen ykköspaikasta on liian iso haaste.

Kausi 2023-24

  • Runkosarja: 98 pistettä (45-29-8)
  • Sijoitus divisioonassa: 4. 
  • Pudotuspelit: 1. Kierroksen tappio Dallas Starsia vastaan (3-4)

Tuleva kausi

  • Arvio divisioonan sijasta: 2-4.
  • Buukkereiden pisteodottama: 98,5 pistettä

Victor Olofsson, lya Samsonov, Tanner Laczynski, Zach Aston-Reese, Alexander Holtz, Akira Schmid.

Jonathan Marchessault, Anthony Mantha, Michael Amadio, Chandler Stephenson, Logan Thompson, William Carrier, Alec Martinez.

Las Vegas joutui kesällä monen muun joukkueen fanin iloksi vaikean palkkakattotilanteen eteen, mikä johti useiden avainpelaajien menettämiseen.

Jonathan Marchessault siirtyi Nashvilleen ja Chandler Stephenson Seattleen. Myös maalivahti Logan Thompson siirtyi muualle. Tilalle saatiin Alex Holtz ja Victor Olofsson, mutta nämä hankinnat eivät täysin paikkaa varsinkaan huippukauden pelannutta Marchessaultia.

Adin Hill nousee nyt Vegasissa selkeäksi ykkösmaalivahdiksi, ja on ollut kohtuullisen hyvä viime kausien aikana, tosin loukkaantumiset ovat häirinneet hänen tekemistään. Uusi kakkosvahti Ilja Samsonov ei vakuuttanut viime kaudella Torontossa, mutta Toronton maalivahteja on paha mennä syyttämään, kun paljon maaleista on johtunut heikon puolustuksen takia.

Menetyksistä huolimatta, Vegasin joukkue on edelleen kilpailukykyinen. Divisioonan kärkipaikasta se ei enää taistele, mutta joukkueen pitäisi olla hyvin mukana taistelemassa pudotuspelipaikoista runkosarjan loppukahinoissa.

Kausi 2023-24

  • Runkosarja: 99 pistettä (44-27-11)
  • Sijoitus divisioonassa: 3. 
  • Pudotuspelit: 1. Kierroksen tappio Edmonton Oilersia vastaan (1-4)

Tuleva kausi

  • Arvio divisioonan sijasta: 3-4.
  • Buukkereiden pisteodottama: 97,5 pistettä

Warren Foegele, Joel Edmundson, Darcy Kuemper, Tanner Jeannot.

Viktor Arvidsson, Pierre-Luc Dubois, Cam Talbot, Matt Roy, Blake Lizotte, Carl Grundstrom.

Los Angeles Kings jäi kesän siirtomarkkinoilla tappiolle. Los Angeles menetti tärkeitä pelaajia kuten Pierre-Luc Duboisin, Matt Royn ja Cam Talbotin. Darcy Kuemper hankittiin uudeksi ykkösvahdiksi, mutta mitään suurta sensaatiota on vaikea odottaa, kun katsotaan Kuemperin viime kauden suorituksia. Hyökkäyksesen tuotiin lähteneiden tilalle pieniä arvuutuksia Warren Foegelen, Tanner Jeannotin ja Joel Edmundsonin muodossa.

Kingsin perusrunko pysyy vahvana lähinnä heikon divisioonan johdosta. Loistavasti viime kaudella pelannut Adrian Kempe sekä Kevin Fiala, Anze Kopitar ja Drew Doughty pitävät joukkueen edellä ennen Tyynenmeren pohjajoukkueita. Nuorella Quinton Byfieldillä on kaikki mahdollisuudet läpimurtokauteen, ja sillä olisi suuri merkitys Los Angelesin mahdollisuuksista taistella divisioonan kolmospaikasta.

Kausi 2023-24

  • Runkosarja: 81 pistettä (34-35-13)
  • Sijoitus divisioonassa: 6. 
  • Pudotuspelit: jäi pudotuspelien ulkopuolelle.

Tuleva kausi

  • Arvio divisioonan sijasta: 5.
  • Buukkereiden pisteodottama: 86,5 pistettä

Chandler Stephenson, Brandon Montour.

Kailer Yamamoto, Justin Schultz, Brian Dumoulin, Tomáš Tatar.

Seattle Kraken oli yksi Tyynenmeren divisioonan onnistuneimmista joukkueista kesän pelaajamarkkinoilla. Vähäiset, mutta nappiin menneet poiminnat Chandler Stephenson ja Brandon Montourin tuovat kaivattua lisävoimaa sekä hyökkäykseen, että puolustukseen. Montour tulee olemaan toimiva palanen Seattlen ykkösylivoimaan ja Stephensonin rooli kakkossentterinä tulevat auttamaan Seattlea tasaisempaan pistejahtiin.

Joukkueen avainpelaajina pysyvät hyvät, mutta hieman keskinkertaiset Jared McCann ja Vince Dunn. Maalilla Joey Daccord ja Philipp Grubauer taistelevat keskenään ykkösvahdin roolista, muodostaen tasaisen tandemin.

Seattle tulee todennäköisesti parantamaan vaisua viime kauttaan, ja tasaisemman suorittamisen onnistuessa voi taistella läntisen konferenssin Wild Card -pelipaikasta.

Kausi 2023-24

  • Runkosarja: 81 pistettä (38-39-5)
  • Sijoitus divisioonassa: 5. 
  • Pudotuspelit: jäi pudotuspelien ulkopuolelle.

Tuleva kausi

  • Arvio divisioonan sijasta: 6.
  • Buukkereiden pisteodottama: 82,5 pistettä

Anthony Mantha, Jake Bean, Ryan Lomberg, Kevin Bahl.

Jacob Markström, Andrew Mangiapane, Oliver Kylington.

Calgary Flames ei tehnyt sen suurempia liikkeitä siirtoikkunalla, mitä nyt päivitteli hieman joukkuettaan. Lähtijöistä merkityksellisin oli Jacob Markströmin kauppaaminen New Jersey Devilssiin. Dustin Wolf ja Daniel Vladar ovat nyt maalinsuulla, joten on mielenkiintoista nähdä, miten hieman kokemattomampi parivaljakko suoriutuu ennakkoon haasteelliseksi odotetulta kaudelta.

Calgaryn vahvistukset Anthony Mantha ja Kevin Bahl ovat toivottua tavaraa, mutta eivät ihmeidentekijöitä nostaakseen heitä takaisin pudotuspelikahinoihin. Joukkueen parhaita pelaajia ovat puolustuksen MacKenzie Weegar ja hyökkäyksen Nazem Kadri, ja voiko Jonathan Huberdeaunia enää laskea tähän mukaan? Calgaryssä on jo muutama vuosi menty alaspäin, ja kaikki näyttää siltä, että meno vain syvenee ensi kaudella.

Kausi 2023-24

  • Runkosarja: 59 pistettä (27-50-5)
  • Sijoitus divisioonassa: 7. 
  • Pudotuspelit: jäi pudotuspelien ulkopuolelle.

Tuleva kausi

  • Arvio divisioonan sijasta: 7.
  • Buukkereiden pisteodottama: 72,5 pistettä

Brian Dumoulin, Robby Fabbri.

Jakob Silfverberg.

Anaheim Ducks jatkaa jälleenrakennustaan, eikä suurempaa tasonnostoa ole odotettavissa vielä tulevalla kaudella. 33-vuotias Jakob Silfverberg jäi eläkeelle, jättäen vastuun nyt ankkalauman uusille tähdille: Troy Terrylle, Trevor Zegrasille ja Mason McTavishille, jotka jatkavat kehitystään. Uusina kasvoina Ducksin ryhmään liittyivät Brian Dumoulin ja Robby Fabbri.

Suomalaisnäkökulmasta katseet siirtyvät maalivahtiosastolla, missä Lukas Dostalin toivotaan nappaavan ykkösvahdin paikan kokeneelta John Gibsonilta. Ducks tulee keräämään pisteitä aika samaa tahtia viime kauteen verrattuna, joten Anaheimissa ei tarvitse unelmoida pudotuspelipaikasta vielä tulevalla kaudella.

Kausi 2023-24

  • Runkosarja: 47 pistettä (19-54-9)
  • Sijoitus divisioonassa: 8. 
  • Pudotuspelit: jäi pudotuspelien ulkopuolelle.

Tuleva kausi

  • Arvio divisioonan sijasta: 8.
  • Buukkereiden pisteodottama: 66,5 pistettä

Macklin Celebrini, Tyler Toffoli, Alexander Wennberg, Carl Grundstrom, Ty Dellandrea, Jake Walman, Cody Ceci, Yaroslav Askarov.

Alexander Barabanov, Filip Zadina, Mike Hoffman, Kevin Labanc, Calen Addison, Kyle Burroughs.

Myös San Josessa on jälleenrakennus on täydessä vauhdissa. Viime kauden jumbosijan palkinnoksi haaviin osui NHL draftin ykkösvaraus Macklin Celebrini, joka voi jo ensi kaudella tehdä vaikutuksen Sharksin tekemiseen. Muista hankinnoista nimeämisen arvoisia ovat hyökkäyksen Tyler Toffoli ja puolustuksen Jake Wallman

Vaikka San Josen kenttäpelaajiin saatiin lisäväriä, jää Sharksin maalinsuulle yksi NHL:n heikoimmista tandemeista Mackenzie Blackwoodin ja Vitek Vanecekin muodossa.

San Jose Sharksin vilkkaat liikkeet siirtomarkkinoilla olivat toivottuja umpisurkean viime kauden jälkeen, mutta ne eivät riitä sitä nostamaan joukkuetta pois Tyynenmeren jumbosijalta, vaikka se hankilloilla kirikin muita divisioonan pohjajoukkueita kiinni.

  1. Edmonton Oilers
  2. Vancouver Canucks
  3. Vegas Golden Knights
  4. Los Angeles Kings
  5. Seattle Kraken
  6. Calgary Flames
  7. Anaheim Ducks
  8. San Jose Sharks

Jaa vihjeet myös kaverille!

EpicbetVedonlyöntibonus100% bonus 200€ astiNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS
WinnerzVedonlyöntibonus20€ riskitön vetoNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS
Chalk WinsVedonlyöntibonus100% bonus 100€ astiNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS

Novibet logoVedonlyöntibonus100% bonus 100€ astiNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS
VivatBet logoVedonlyöntibonus20€ riskitön vetoNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS
Betinia logoVedonlyöntibonus100% bonus 200€ astiNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS