Yahoo Fantasy Hockey vihjeet: NHL kausi 2024-25

Connor Hellebuyck
Kuva: Getty Images

NHL Fantasy-draftin alkukierrokset ovat yleensä suoraviivaisia, mutta todelliset mestarijoukkueet rakennetaan löytämällä arvoa keskivaiheen ja loppukierrosten valinnoista.

Käymme tässä artikkelissa läpi hyvän arvon pelaajia kaikilta pelipaikoilta, jotka tarjoavat loistavaa vastinetta myöhemmillä varauskierroksilla.

Ennen kuin siirrymme pelipaikkakohtaisiin valintoihin, katsotaan muutamia mielenkiintoisia tilastoja, joita et ole vielä ehkä huomioinut.

Eniten ja vähiten back-to-back otteluita

  • Vähiten: Winnipeg Jets (8)
  • Eniten: Toronto Maple Leafs, Carolina Hurricanes (16)

Winnipeg Jetsin vähäinen määrä back-to-back otteluita nostaa entisestään viime kaudella Vezina Trophyn napanneen Connor Hellebuyckin osakkeita.

Sen sijaan rotaatio tulee olemaan enemmän kysymyksessä Hurricanesin Pyotr Kochetkov / Frederik Andersenin ja Toronton Joseph Woll / Anthony Stolarzin välillä.

Joukkueiden pelimäärät playoff viikoilla

Yahoo Fantasyssa on tietysti tärkeää päästä liigan sisäiseen playoff-vaiheeseen, mutta ennen draftia on myös hyvä tiedostaa joukkueiden pelimäärät playoff-viikoilla.

Ideaalitilanteesa haluaisimme saada varsinkin ensimmäisten kierrosten pelaajillemme mahdollisimman paljon pelejä pudotuspeliviikoilla.

Kävimme läpi NHL pelipäiväkalenteria ja joukkueilla on seuraavan verran pelejä Yahoon kolmella yleisellä playoff-peliviikolla (viikot 23, 24 ja 25).

  • Buffalo: 13 peliä (4-3-6)
  • Columbus: 13 peliä (3-4-6)
  • Dallas: 13 peliä (4-4-5)
  • Montreal: 13 peliä (4-4-5)
  • NY Islanders: 13 peliä (4-3-6)
  • Ottawa: 13 peliä (4-4-5)
  • Detroit: 13 peliä (4-3-6)
  • Carolina: 12 peliä (3-3-6)
  • Los Angeles: 12 peliä (4-3-5)
  • Nashville: 12 peliä (3-4-5)
  • Tampa: 12 peliä (3-3-6)
  • Las Vegas: 12 peliä (3-4-5)
  • Anaheim: 12 peliä (3-3-6)
  • Calgary: 12 peliä (3-4-5)
  • Edmonton: 12 peliä (3-3-6)
  • San Jose: 12 peliä (3-3-6)
  • Toronto: 12 peliä (4-2-6)
  • Utah: 12 peliä (4-3-5)
  • Vancouver: 12 peliä (4-3-5)
  • Washington: 12 peliä (3-4-5)
  • Minnesota: 12 peliä (4-4-4)
  • Chicago: 11 peliä (3-3-5)
  • Florida: 11 peliä (2-4-5)
  • Colorado: 11 peliä (3-4-4)
  • New Jersey: 11 peliä (4-2-5)
  • NY Rangers: 11 peliä (3-2-6)
  • Winnipeg: 11 peliä (3-3-5)
  • Seattle: 11 peliä (3-3-5)
  • Boston: 10 peliä (2-4-4)
  • Philadelphia: 10 peliä (3-2-5)
  • St. Louis: 10 peliä (3-3-4)
  • Pittsburgh: 10 peliä (3-3-4)

Varsinkin Bostonin vähäiset 10 peliä pudotuspeliviikolla iskevät silmään, ja tämä laskee David Pastrnakin (ADP: 5.4) arvoa.

Ottawan Brady Tkachuk (ADP: 10.5) ja Dallasin Jason Robertson (ADP: 30.1) ovat varhaiten varatut pelaajat, jotka pelaavat yhteensä 13 peliä pudotuspeliviikoilla.

Parhaan arvon löytöjä pelipaikoittain

Yahoo Fantasyssa pelaajien arvo riippuu tietysti paljolti liigan asetuksista, mutta mikäli pelaat liigassa lähellä Yahoon oletusasetuksia, eikä esim. taklauksia tai torjuntojen määrää ole liikaa painotettu, pätevät seuraavat poiminnat hyvin yleisimpiin liigoihin.

Keskushyökkääjät – C

Keskushyökkääjien rooli on NHL:ssä niin vahva ja laajasti edustettuna, että senttereiden varaamisessa voi hyvin odottaa myöhempiin kierroksiin. Hyviä keskushyökkääjiä löytyy usein 10. kierroksen jälkeen ja jopa waiver-listalta.

Jos meillä on top-4 varaus, varaamme tietenkin alkuun McDavidin, MacKinnonin tai Matthewsin ilman epäröintiä, mutta muiden senttereiden osalta voimme huoletta antaa kierrosten kulua ja silti poimia loistavaa vastinetta draftin loppupuolella.

Johnston teki viime kaudella näyttävän läpimurron NHL:ssä. Johnston iski runkosarjassa tehot 32 + 33 ja kevään pudotuspeleissä vauhti vain kiihtyi. Playoffeissa nuori lupaus paukutti 10 maalia ja 6 syöttöä 19 ottelussa.

Varsinkin kevään ratkaisuhetkillä Johnstonin saadessa vastuuta ykköskentässä, pelasi hän erinomaisesti tilastojen valossa. Lisäksi Johnstonin arvoa lisää arvokas oikean laiturin pelipaikka keskushyökkääjän lisäksi.

Carolina Hurricanes antoi Jake Guentzelin ja Teuvo Teräväisen lähteä Raleighista, joten Seth Jarvisin vastuu tulee kasvamaan tulevalla kaudella.

Seth Jarvis on valmis täyttämään Hurricanesissa isomman roolin, ja hänen tuplapelipaikka (C+RW) tekee hänestä entistä houkuttelevamman valinnan keskikierroksilla.

Larkinin viime kausi jäi monilta ehkä huomaamatta, vaikka hän oli hyvää vauhtia matkalla 40 maalin ja 80 pisteen kauteen. Larkinin meno tyssäsi loukkaantumisen takia ja 14 peliä jäi pelaamatta, mutta nyt terveenä ja 28-vuotiaana Larkin palaa johtamaan Detroitin ykköshyökkäystä, jossa hänen vierellään liitävät Lucas Raymond ja Alex DeBrincat.

Lindholmin pistetahti on hidastunut sitten hänen parhaiden Calgary-vuosiensa jälkeen, ja viime kausi meni mönkään loukkaantumisten vuoksi.

Lindholmilla on ollut Bostonin harjoituskaudella vielä hieman ongelmia loukkaantumisten kanssa, mutta mahdollisuus pelata Bostonin ykkösnyrkissä yhdessä David Pastrnakin kanssa, tekee hänestä oivan valinnan stashata alussa penkille, tai IR-pelipaikalle varsin myöhäisellä pickillä.

Bo Horvat oli oiva hankinta New York Islandersilta toissakaudella. Horvat sopeutui välittömästi Islandersin pelitapaan ja otti ykkössentterin roolin. Islandersin pakka ei ole liian leveä, joten Horvat saa jatkossakin paljon vastuuta ja tehoja.

Kadri on varma valinta 160 varauksen paikkeilla ja tulee varmasti ylittämään näin myöhäisen varauksen odotukset. Calgarylla oli vaikea viimeinen kausi, mutta Kadri keräsi silti 75 pistettä (29 maalia ja 46 syöttöä) ja laukoi peräti 277 kertaa.

Stankoven on lupaava nimi, joka saattaa hyvinkin tehdä läpimurtonsa tulevalla kaudella Dallasin vahvassa koneessa. Syvempien liigojen kannattaa pitää silmällä Stankovenin tekemistä tulevalla kaudella, jos hän jää draftaamatta.

Vasen laitahyökkääjä (LW)

Jake DeBrusk on mielenkiintoinen pelaaja 140 varausvuoron paikkeilta. Vancouveriin siirtyneen tuplaposition omaava laiturin YV-aika Bostonissa oli hieman rajallista (vähän yli minuutti per peli), mutta Vancouverissa häntä kaavaillaan ykkösylivoimaan yhdessä supertähtipelaajien J.T. Millerin, Elias Petterssonin, Quinn Hughesin ja Brock Boeserin kanssa. Ykkösylivoimaan päästessään YV-aika kasvaisi roimasti, ja viime kauden 19 maalin saldo pitäisi mennä heittämällä rikki.

Calgaryn 28-vuotias venäläinen löysi viime kaudella upeasti paikkansa Calgaryn riveissä, ja nakutteli tehoja miltein piste per peli tahtia (14+11 29 pelissä). Varsinkin keväämmällä erinomaisesti pelannut Kuzmenko voi tarjota laadukasta vastinetta myöhäiselle varaukselle, ja voi hyvin yltää 70 pisteen kauteen kaudella 2024-25.

Oikea laitahyökkääjä (RW)

Martin Necasin tehopisteet laskivat viime kaudella 53 pisteeseen tshekkiläisen toissakauden parhaasta 71 pisteen kaudesta, mutta suuri syy pistelaskuun oli pienempi vastuu ykkösylivoimassa.

Nyt Jake Guentzelin ja Teuvo Teräväisen lähdettyä pitäisi hänen paikkansa olla paremmin turvattuna Carolinan ykköstähtien kanssa, mikä tulee puoltamaan enemmän tehopisteitä tulevalla kaudella. Lisäksi C+RW tuplapositio nostaa hänen arvoaan.

Viime kaudella Buffalossa ja lätkän MM-kisoissa loistanut JJ Peterka on loistavaa arvoa 160 varausnumeron paikkeilla. Päästyään viime kaudella Buffalon ykköskenttään, saksalainen paukutteli tehoja miltein piste per peli tahtia. Viime kaudella tehdyt tehot 28+22 pitäisi mennä heittämällä rikki tulevalla kaudella, olettaen että Peterkan vastuu ei ole ainakaan vähenemässä Buffalon ryhmässä.

Arizonassa viime kaudella 18 maalia ja 17 syöttöä 45 pelissä nakuttanut kanadalainen loisti NHL:n lisäksi myös kevään MM-kisoissa. Huippulaadukkaan, vain 21-vuotiaan pelaajan upside-potentiaali on valtava toiveita herättävässä Utahin uudelleenbrändätyssä joukkueessa. Guentherin paikka Utahin ykkösylivoimassa on lukittu, ja hän voi olla koko kauden paras ryöstö näin alhaisella varausnumerolla.

Puolustajat (D)

Gustav Forsling on nyt NHL:n puolustajien eliittiä. Forsling ei ehkä tehoilla mässäile kuin Cale Makarin ja Roman Josin kaltaiset tehotykit, mutta loistavaa puolustustekemistä kertoo viime kaudella parhaan plusmiinus-tilaston kerännyt kenttäpelaaja (+56).

Kaikki jotka seurasivat NHL:lää viime kaudella, tietävät mihin viime kauden puolustajatulokas on kykeneväinen. Faber iski uskomattomat tehot 8+39 tulokaskaudella ja lisää on vain tulossa Faberin jatkaessa kehitystään. Nuoresta iästään huolimatta tulee hän olemaan Minnesotan ykköspakki sekä tasakentällisin, kuin ykkösylivoimassa.

Zach Werenski tuntuu vuosi toisensa jälkeen jäämään huomioimatta monelta kotivalmentajalta draftin keskikierroksilla.

Columbus on kyllä huono, ja oli viime kaudella maalien suhteen koko liigan 24. vähiten maaleja tehnyt joukkue, mutta tästä huolimatta Werenski oli pisteissä puolustajien 12. sijalla 57 tehopisteellä. Werenski myös laukoi kahdeksanneksi eniten (202 laukausta) puolustajien joukosta.

Werenskin ADP 116.6 tarjoaa erinomaista arvoa, eikä Columbuksen hyökkäyksen tehottomuus viime kaudella juuri heijastunut hänen fantasy-arvoonsa.

Olemme ennenkin kehuneet Thomas Harleya, ja meidän pitää nostaa hänet taas uudelleen esiin, kun hänet varaillaan vasta 14 kierroksella 10 hengen liigoissa. Miro Heiskanen on Dallasin ykköspakki, mutta Harley ei ole paljoa perässä.

Olisiko jo 34-vuotiaan John Carlsonin aika luovuttaa ykkösylivoiman puolustajan paikka Jakob Chychrunille? Ei olisi mikään suurin yllätys jos näin kävisi, ja se tekisi Chychrunistä erinomaisen poiminnan näin myöhäisellä pickillä.

Syvissä liigoissa voi entisestä Arizonan miehestä löytää erittäin hyvää arvoa Tampa Bayn joukkueesta. Lupaava sveitsiläinen pakki on Victor Hedmanin ja Darren Raddyshin perässä YV-paikasta, mutta varsinkin Raddyshin peluutus ei ole kirkossa kuulutettu. J.J Moser voi hyvinkin nousta kauden mittaan Tampan kakkospakiksi saaden YV-aikaa kakkosylivoimassa.

Maalivahdit (G)

Mikäli haluat sijoittaa draftissa hyvään maalivahtiin aikaisilla varausvuoroilla, nousee draftissa esiin kaksi maalivahtia ylitse muiden.

Vahvistunut Predators on noussut jopa Stanley Cup ehdokkaaksi aktiivisen kesän siirtoikkunan ja vahvistusten myötä. Tämä entisestään vahvistaa Saroksen osakkeita, sillä voittosarakkeita pitäisi olla luvassa enemmän ensi kaudella.

Juuse Saros on myös liigan suurin työmyyrä, hänen pelaten eniten pelejä kolmena edellisenä kautena (64, 64 ja 67). Terveenä pysyessään, Saroksen peluutus tulee pysymään vähintään yhtä vahvana myös tulevalla kaudella. Nashville päästi kesällä irti hyvin pelanneen Kevin Lankisen ja hommasi tilalle Scott Wedgewoodin, joka on downgreidaus Lankisesta.

Viime kauden Vezina Trophy voittaja, eliittitason maalivahti ja suuri työmyyrä. Pelannut viimeisen 7 kauden aikana jopa 423 peliä, keskiarvolla 60,5 peliä per kausi!

Monet Yahoon liigat on voitettu Hellebuyckin voimin (kuin myös allekirjoittaneen viime kausi). Lisäksi Jetsin vähäinen määrä back-to-back otteluita (8) tulevalla kaudella lisää hänen arvoansa.

Muut varmat maalivahtivalinnat

  • Igor Shesterkin (NYR) – ADP: 17.0
  • Jake Oettinger (DAL) – ADP: 30.5
  • Andrei Vasilevskiy (TBL) – ADP: 36.2

Mahdollisia value-poimintoja

Markstömin voitot tulevat vihdoin kasvamaan vahvassa NJD:n joukkueessa.

Frederik Andersen on niin loukkaantumisherkkä, että Kochetkov voi kairata yllättävän paljon pelejä alle.

Nousujohteinen ura käynnissä ja Buffalon selkeä ykkösmaalivahti.

Connor Ingram on hyvä late pick toiseksi tai kolmanneksi maalivahdiksi myöhäisillä varauskierroksilla.

Justus voi hyvällä pelaamisella saavuttaa jopa Coloradon ykkösmolarin paikan playoffien alkaessa.

Silovs kannatteli upeasti Vancouver Canucksia pudotuspelikeväällä 2024 Thatcher Demkon loukkaantuessa, jonka toipuminen on vieläkin epävarmaa. Demko on terveenä ollessaan selkeä ykkönen, mutta Silovs on paikan tullen valmis ottamaan paikan tolppien välissä.

Maalivahdit joita välttäisin

Colorado Avalance on peluuttanut Georgievia jopa liian paljon viime kausien aikana, mutta seuraavalla kaudella tähän tulee todennäköisesti muutos. Justus Annunen on alkanut näyttämään loistavia otteita, joten hänen pelimääränsä tulee varmasti kasvamaan, ellei jopa viemään Georgieviltä ykköspaikan.

Skinner vakiinnutti paikkansa Edmonton ykkösmolarina viime kaudella pelaten ihan ok:sti ja myös hyvällä pelimäärällä (59 peliä). Skinner ei kuitenkaan ole liigan huippumaalivahteja ja on hyvin ailahteleva kausittain. Tuntuu että Skinneriä yliarvostetaan Edmontonin menestyksen myötä.

Minnesota Wild tulee todennäköisesti kierrättämään kolmea maalivahtia tulevalla kaudella, joten jokaisen pelimäärät voivat jäädä vähäisiksi. Vältä siis, Filip Gustavssonia, Marc-Andre Fleuryä ja Jesper Wallstedtia.

Jaa vihjeet myös kaverille!

EpicbetVedonlyöntibonus100% bonus 200€ astiNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS
WinnerzVedonlyöntibonus20€ riskitön vetoNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS
Chalk WinsVedonlyöntibonus100% bonus 100€ astiNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS

Novibet logoVedonlyöntibonus100% bonus 100€ astiNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS
VivatBet logoVedonlyöntibonus20€ riskitön vetoNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS
Betinia logoVedonlyöntibonus100% bonus 200€ astiNäytä lisätiedotLUNASTA BONUS